Milan je sa 2:0 pobijedio Romu, a Edin Džeko (34) utakmicu će osim po jednoj dobroj šansi glavom pamtiti i po tome što je igru napustio u 69. minuti.

Edin Džeko jako rijetko ranije napušta teren, posebno kada na ruci nosi kapitensku traku, pa je novinare zanimalo zašto je trener Rome Paulo Fonseca mijenjao našeg napadača.

“Edin je bio umoran. Igrao je cijeli meč protiv Sampdorije prije nekoliko dana, bila je velika vrućina i odlučio sam ga zamijeniti, baš kao i Mkhiktaryana. Nemamo puno vremena za oporavak zbog gustog rasporeda. S druge strane nije lako ni napraviti kontinuitet kada morate puno mijenjati igrače zbog umora. Neće biti lako, ali spremni smo da se borimo do kraja” poručio je Fonseca.

Roma je protiv Sampdorije praktično u dva navrata protivnike svojim greškama dovela u gol šanse, a Sampdorija je jednu tu šansu i iskoristila. Slično je bilo i protiv Milana, s tim da Roma nije imala broj prilika kao u prošlom meču.

“Dva ili tri puta smo izgubili loptu bez prilike da je vratimo. Ne možemo praviti takve greške, posebno kada ne pravimo previše prilika. Puno smo sebi otežali posao” iskren je Fonseca.

Džeko je ove sezone “ovako rano” izlazio samo u nekim utakmicama Europa Lige.

(Reprezentacija.ba)