Nakon što je UEFA prije dva dana donijela odluke o kalendaru za svoja takmičenja, selektor A reprezentacije Dušan Bajević danas je održao još jedan video-sastanak sa svojim stručnim štabom, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Osim selektora prisutni su bili pomoćnici Slaven Musa, Rusmir Cviko, Adnan Ćustović i Eldin Jelešković, a razgovaralo se o zadacima za naredni period.

UEFA donijela zvaničnu odluku o baražu, BiH protiv Sjeverne Irske igra 8. oktobra

Teme koje su bile na dnevnom redu odnosile su se na tehničke detalje vezane za organizaciju utakmica Lige nacija i baraža.

Diskutovalo se o strateškim ciljevima, posebno u Ligi nacija i kako na najbolji način i što kvalitetnije, iskoristiti ove utakmice u pripremi za duel sa Sjevernom Irskom u baražu.

Svi se slažu da je raspored takmičenja veoma gust, te da će se morati sa posebnom pažnjom formirati i spisak potencijalnih reprezentativaca. Određeni kriteriji moraju postojati kod odabira igrača, tako da će stručni štab i u ovom periodu imati zadatak da prati njihove pojedinačne nastupe kao i fizičko stanje svih potencijalnih reprezentativaca.

Fokus je na utakmicama baraža, međutim selektor i njegovi saradnici naglašavaju da ništa manje važno nije ni takmičenje u Ligi nacija, odnosno praćenje reprezentacija sa kojima smo u grupi.

„Sad kad su poznati i novi termini utakmica, lakše nam je praviti konkretne planove i određivati rokove do kada pojedine obaveze trebaju biti završene. U svakom slučaju sa entuzijazmom moji saradnici i ja čekamo prvo okupljanje“, rekao je selektor Bajević nakon današnjeg sastanka.

(Reprezentacija.ba)