Izvršni odbor NS BiH sinoć je potvrdio odluku Takmičarske komisije i zvanično prekinuo Premijer ligu BiH.

Ovom odlukom Zrinjski je sezonu završio na trećem mjestu, a u mostarskom klubu su izrazili razočarenje ovim epilogom.

“Nakon službene potvrde Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da sezona 2019./2020. neće biti nastavljena i završena prema propozicijama natjecanja, HŠK Zrinjski želi izraziti razočaranje takvim epilogom.

Osim što je takav stav jedini logičan, pravedan i sportski, naše razočaranje je još veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja – HŠK Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene utrke i sudionik poluzavršnice Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produljuje na gotovo pet mjeseci”, navodi se u saopštenju HŠK Zrinjski i dodaje:

“Nadalje, HŠK Zrinjski poštuje donesenu odluku da se ljestvica BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak da ista ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva.

Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima.”

(Reprezentacija.ba)