Već duže vrijeme spominje se mogućnost o transferu Miralema Pjanića (30) iz Juventusa u Barcelonu, a priča se definitivno zahuktala kada je renomirana Gazzetta dello Sport prije deset dana objavila kako je Miralem Pjanić pristao na transfer u Barcelonu.

Dva dana poslije, 10. maja, katalonski sport saznao je kako je Pjanić pristao na ugovor na četiri godine po kojem će zarađivati osam miliona eura godišnje.

13. maja Sky Sport objavio je kako Pjanića uz Barcelonu žele još Chelsea i PSG, no ubrzo je trener Chelsea Frank Lampard demantovao je tu informaciju.

U nedjelju 17. maja katalonski Sport objavio je informaciju kako su Juventus i Barcelona dogovorili transfer u kojem će uz Pjanića u Barcelonu i Mattia Di Sciglio, a iz Barcelone u Juventus Nelson Semedo. Ista informacija govori kako će Juventus uz to još Barceloni još platiti 25 miliona eura.

Danas, 18. maja, posljednja informacija koju je objavio talijanski stručnjak za dešavanja u fudbalu Gianluca Di Marzio govori kako će ovaj transfer ipak biti realizovan samo ako brazilski veznjak Arthur pristane iz Barcelone preći u Juventus.

(Reprezentacija.ba)