FK Sarajevo je objavio da će igrači, stručni štab i svi drugi uposlenici koji su u izravnom kontaktu sa igračima u ponedjeljak biti testirani na korona virus.

Nakon testiranja, prvotimci Bordo kluba će početi sa treninzima uoči eventualnog nastavka Premijer lige BiH,

“Nakon dva mjeseca zabrane treniranja, Federalni štab civilne zaštite na sjednici održanoj u četvrtak donio je odluku koja omogućava trenažni proces u konkurenciji seniora.

Po planu medicinskog tima FK Sarajevo kreiranog na osnovu jasnih instrukcija Zavoda za javno zdravstvo FBiH prvo će se obaviti testiranje na koronavirus. Testirani će biti igrači, stručni štab, medicinski tim i svi drugi uposlenici koji su izravnom kontaktu sa igračima”, navodi se u saopštenju FK Sarajevo i dodaje:

“Testiranje će biti obavljeno u ponedjeljak 18. maja po najsavremenijim metodama. Trenažni proces će započeti odmah po završetku testiranja.

Medicinski tim je u konstantnom kontaktu sa predstavnicima Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

U proteklom periodu ispoštovane su sve instrukcije nadležnih organa u cilju zaštite igrača i drugih uposlenika Kluba, a tako će biti i u narednom periodu. U momentu, svi igrači i uposlenici Kluba se osjećaju dobro, te nema sumnje na prisustvo koronavirusa.”

Oglasili se iz FK Sarajevo: Ako ne bude uslova za nastavak PL BiH, prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom

(Reprezentacija.ba)