Najbolji igrač BHT Premijer lige BiH sa devet golova i šest asistencija Semir Štilić (32) zabrinuo se kako bi povećanje broja izmjena koje je najavila FIFA moglo usporiti fudbal.

“Da li će to olakšati, vidjet ćemo. Možda to i uspori ritam utakmica.” poručio je Štilić za NOVA BH televiziju.

Ipak, Reprezentacija.ba portal je prije nekoliko dana pisao kako će tih pet izmjena, ako se usvoje, klubovi moći obaviti u samo tri termina na utakmici ili na poluvremenu, kako se ne bi gubile dragocjene minute.

Željezničar je tri boda iza Sarajeva, a kada se liga nastavi igraće se još 11 kola.

“Bitno je održavati fizičku spremu, ja u ovom periodu individualno radim, vodim računa o ishrani, što sam radio i prije. Svi smo željni treninga i utakmica, nismo zaboravili igrati fudbal preko noći”.

Kako kaže falit će mu navijači, što i ne čudi jer su Željini tifozi prisutni u velikom broju i na domaćim i gostujućim utakmicama.

“Navikneš se jednostavno na naboj kada često igraš pred hiljadama navijača. To će sada bez publike izgledati kao trening, ali šta se može. Samo neka krene” zaključio je Štilić razgovor za NOVA BH.

Savez je nedavno na zajedničkom video sastanku predložio klubovima da 8. maja počnu sa treninzima, a 7. juna da nastave sa utakmicama.

(Reprezentacija.ba)