Nenad Bjelica (48) više nije trener GNK Dinamo, potvrdio je zagrebački klub na zvaničnoj stranici.

Dinamo i sada već bivši trener Bjelica su sporazumno raskinuli saradnju, a aktuelni prvak Hrvatske se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i poželio mnogo sreće u nastavku karijere.

Prema pisanju hrvatskih medija Bjelica je na sastanak oko prekida saradnje stigao jutros u 09,30 sati u prostorije Dinama i razgovor je trajao čak četiri sata.

“Odlazim. Dogovorili smo sporazumni raskid. Nismo se stigli ni posvađati, razlog je taj što je odluka o smanjenju plata objavljena bez razgovora sa mnom. Moj je odnos s klubom bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali onda odjednom sve to je nestalo”, kazao je Bjelica nakon raskida ugovora sa Dinamom i prokomentarisao odnos sa Zdravkom Mamićem:

“Sa Zdravkom Mamićem sam zadnji put pričao 18. marta i planirali smo novu sezonu. Za dvije godine saradnje nismo se nijednom uspjeli posvađati.”

Nenad Bjelica je preuzeo ekipu Dinama u maju 2018. godine i osvojio je dvije titule prvaka Hrvatske te jedan Kup Hrvatske. U sezoni 2018. / 2019. stigao je sa Dinamom do 1/16 finala Europa lige, dok je u tekućoj sezoni igrao grupnu fazu Lige šampiona.

Mamić se obračunava sa Bjelicom, objavio je da je zaradio 24 miliona kuna u zadnjih 20 mjeseci

Hrvatski mediji pišu da će njegov nasljednik biti Igor Jovićević, koji bi u narednom periodu trebao biti trener Ameru Gojaku, Izetu Hajroviću i ostalim fudbalerima Dinama.

(Reprezentacija.ba)