VIDEO/ D┼żanan Musa: ┼Żelim osvojiti NBA prsten i vjerujem da to nije nemogu─çe

D┼żanan Musa govorio je o tome koliko je napredovao od trenutka kada je stigao u SAD do danas

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasni┼ítvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadr┼żaj i autorska prava.

Ko┼íarka┼íki reprezentativac Bosne i Hercegovine D┼żanan Musa i ─Źlan Brooklyn Netsa govorio je o tome koliko je napredovao od trenutka kada je stigao u Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave do danas.

Osvrnuo se na svoje ciljeve u najja─Źoj ko┼íarka┼íkoj ligi svijeta.

Podvukao je koliko ─Źarobna igra pod obru─Źima zna─Źi Amerikancima, a istakao je i svoje planove u budu─çnosti.

Na po─Źetku ka┼że kako je od dolaska u zemlju gdje se igra najbolja ko┼íarka na svijetu najvi┼íe napredovao na planu fizi─Źke spreme.

”U mom napretku najvi┼íe mi je pomogao trenerski tim. Sa mnom su pro┼íli kroz sve, ali u narednom periodu moram dodati u brzinu vi┼íe. Naravno, da bih ostvario sve ono ┼íto ┼żelim”, govori Musa.

Dodaje kako je ostvario jedan dio svojih dje─Źa─Źkih snova.

”Jedan dio ciljeva je ispunjen, ali ima tu jo┼í posla. ┼Żelim osvojiti NBA prsten. To je ispred mene i smatram da to nije nemogu─çe. Iz dana u dan se trudim i nadam se da ─çu jednoga dana biti na vrhu”, kazao je bh. reprezentativac.

Nagla┼íava kako je ┼żivot u Americi specifi─Źan sam po sebi.

”Zahtijeva da ste mentalno sposobni da budete bez roditelja, bez porodice i daleko od ku─çe. Ko┼íarka, za koju ja ┼żivim, mi poma┼że. Svaki dan dajem maksimum kako bih napredovao. Ko┼íarka Amerikancima zna─Źi mnogo jer je to sport broj jedan u ovoj zemlji. Kada se igra play-off, ljudi ┼żive za svaki naredni dvoboj. To ih ─Źini posebnim, kada govorim o ─Źarobnoj igri pod obru─Źima”, istakao Musa.

D┼żanan je potcrtao i kako ┼żeli da se nakon pauze ne osjeti da nije bilo utakmica.

”Poku┼íavam da ostanem u formi koliko god je mogu─çe. Da se ┼íto manje osjeti taj nedostatak treninga kada sve ovo pro─Ĺe. Na nama je da vidimo ┼íta ─çe se desiti s ligom. Sada je najva┼żnije da ostanemo ku─çi i da ostanemo zdravi. Da provedemo dane sa svojim najbli┼żima”, zaklju─Źio je MVP U-16 Evropskog prvenstva 2015. godine.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: