Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill danas je objavio spisak igrača na koje računa za baraž susret protiv BiH.

Selektor Sjeverne Irske objavio spisak za duel protiv Zmajeva, 16 igrača nastupa u Engleskoj

Utakmica bi se trebala igrati 26. marta u Zenici, a O'Neill je istakao da bi prednost bila za njegovu ekipu ako bi se duel igrao bez prisustva gledalaca.

“Igrali smo protiv Bosne i Hercegovine u Ligi nacija u gostima na manjem stadionu (meč se igrao na Grbavici), ali je atmosfera bila zastrašujuća i patriotska. Ukoliko ne bude navijača na tribinama to će biti naša prednost”, rekao je O'Neill i dodao:

“Potpuno smo svjesni opasnosti koje nam može stvoriti selekcija Bosne i Hercegovine. Ipak, u kvalifikacijama smo pokazali da možemo igrati protiv velikih reprezentacija. U međunarodnom fudbalu sam već osam godina i znam da možete pripremiti ekipu na najbolji mogući način za susret, ali sve zavisi od raspoloženja igrača ili određene situacije na terenu.”

Podsjetimo, danas je Fudbalski savez BiH odgodio prodaju ulaznica za susret BiH – Sjeverna Irska.

Postoji mogućnost da će utakmica po naredbi UEFA-e igrati bez gledalaca, pa u Savezu čekaju još nekoliko dana na tu eventualnu odluku kako bi izbjegli eventualno vraćanje novca kupcima ulaznica.

Također, svi susreti u naredna dva kola Premijer lige BiH i nižih fudbalskih liga igrat će se bez prisustva gledalaca zbog prevencije epidemije korona virusa.

Odgođena je prodaja ulaznica BiH – Sjeverna Irska, utakmica će se igrati bez publike?

(Reprezentacija.ba)