Europsko prvenstvo u rukometu (igra se u Norveškoj, Švedskoj i Austriji) počelo je u četvrtak, a naša selekcija će u petak od 20,30 sati igrati duel grupe D protiv domaćina Norveške.

BiH će ovo biti prvi put učestvuje na Europskom prvenstvu i imat će težak zadatak u grupi.

Osim Norveške, protivnici rukometnim Zmajevima će biti Francuzi, višestruki europski i svjetski prvaci, te Portugal.

Norvežani i Francuzi spadaju u red glavnih favorita za osvajanje medalja, dok Portugalci godinama unazad mnogo ulažu u rukomet i konstantno napreduju.

Sve utakmice rukometne reprezentacije BiH na Europskom prvenstvu će biti u direktnom TV prijenosu

Sam plasman naše reprezentacije na ovo takmičenje je veliki uspjeh, a eventualni nastup u drugom krugu (dvije prvoplasirane selekcije iz grupe će izboriti plasman u narednu rundu) bio bi podvig kada se uzmu sve okolnosti i nedaće koje su u prethodnom periodu pratile bh. tim.

Izabranici Bilala Šumana sva tri meča u grupi D igrat će u Trondheimu i sigurno da će imati podršku bh. navijača, koji apsolutno na svakom sportskom događaju bodre svoje ljubimce.

Nijemci u petak sude Norveška – BiH

Selektor našeg tima Bilal Šuman istakao je uoči utakmice sa Norveškom da njegovi igrači znaju šta ih očekuje.

“Znamo šta nas očekuje i protiv kakvog protivnika igramo. Znamo da će dvorana biti puna i da Norvežani žele medalju. Mi se okrećemo sebi i formula za igranje protiv Norveške mora biti bazirana na našoj odbrani. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Nastojat ćemo trčati kontre i polukontre, a to su segmenti u kojima su oni superiorni. Protiv Danaca su nedavno imali 25 kontri”, riječi su Šumana.

Susret Norveška – BiH direktno će prenositi BHT1, a sve mečeve sa Europskog prvenstva možete gledati na zvaničnoj stranici EHF-a.

Šuman odabrao 19 rukometaša za Europsko prvenstvo

Raspored i satnica utakmica rukometne selekcije BiH na Europskom prvenstvu.

10. januar, 20,30 sati: Norveška – BiH (Trondheim)
12. januar, 16,00 sati: Portugal – BiH (Trondheim)
14. januar, 18,15 sati: BiH – Francuska (Trondheim)

(Reprezentacija.ba)