Selektor naše rukometne selekcije Bilal Šuman govorio je za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH uoči sutrašnjeg susreta Europskog prvenstva protiv Norveške.

Naši rukometaši u petak od 20,30 sati u Trondheimu igraju sa Norveškom, a Šuman ističe da su njegovi izabranici svjesni šta ih očekuje.

Večeras počinje Europsko prvenstvo u rukometu, BiH učestvuje po prvi put

“Doputovali smo sinoć, a jutros smo imali jedan lagani trening. Večeras ćemo na dužem treningu pokušati uigrati nove stvari za meč sa Norveškom. Imamo jednu videoanalizu koju trebamo pregledati i to je to. Sutra ćemo tokom dana razgovarati sa igračima da pokušamo pronaći mjesto nekim stvarima. Znamo šta nas očekuje i protiv kakvog protivnika igramo. Znamo da će dvorana biti puna i da Norvežani žele medalju. Mi se okrećemo sebi i formula za igranje protiv Norveške mora biti bazirana na našoj odbrani. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Nastojat ćemo trčati kontre i polukontre, a to su segmenti u kojima su oni superiorni. Protiv Danaca su nedavno imali 25 kontri”, istakao je selektor i dodao:

“Trema mora da postoji, ali mislim i da je Norvežani imaju. Svima sam poželio dobrodošlicu i rekao da uživaju na Europskom prvenstvu, da nose uspomene odavde. Važno je da uživamo na ovom takmičenju i možemo biti rasterećeni u nekim stvarima. Imamo ozbiljne ambicije, nismo došli da gledamo kako drugi igraju, nego da pokažemo da smo i mi spremni. Mislim da imamo širinu i visinu da možemo igrati na prvenstvu i bitno je da ono što dogovorimo pokušamo implementirati u igri.”

Sve utakmice rukometne reprezentacije BiH na Europskom prvenstvu će biti u direktnom TV prijenosu

(Reprezentacija.ba)