Navijači su ubjedljivo odlučili – Safet Sušić (64) je selektor decenije Bosne i Hercegovine.

U anketi Reprezentacija.ba portala provedenoj i na našim društvenim mrežama, Safet Sušić dobio je čak 62% glasova javnosti i time zauzeo čvrstu prvu poziciju u konkurenciji u kojoj ga slijede Ćiro Blažević, Meša Baždarević i Robert Prosinečki.

Safet Sušić je kao selektor jedini odveo BiH na veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, te jedini koji je BiH 2013 godine. doveo do rekordnog mjesta na FIFA rang listi – 19. pozicije.

Zahirović na desnom beku, Salihović na lijevom, Ibišević kao desno krilo… samo su neke od taktičkih zamisli koje je Sušić morao sprovoditi u dijelo zbog objektivno limitiranog igračkog kadra, ali kadra od kojeg je Pape uspio izvući najviše u historiji reprezentacije BiH.

Vrijeme je pokazalo da je Safet Sušić jedini našao način kako da od Zmajeva izvuče maksimum, te da igraju napadački i dominantno.

Na kraju treba reći da Pape unatoč plasmanu u Brazil ipak nije bio miljenik sreće. Jer mogao je imati još veće uspjehe na kormilu BiH da nije bilo penala u Parizu, nesmotrenog crvenog kartona Lulića u Lisabonu, poništenog gola protiv Nigerije u Brazilu, niza nevjerovatno promašenih penala i šansi u kvalifikacijama za Euro 2016…

(Reprezentacija.ba)