FK Željezničar i katarski Umm Salal SC postigli su dogovor o transferu stopera Enesa Sipovića, koji će u narednim danima otputovati u Umm Salal na ljekarski pregled i potpis ugovora, javlja FK Željezničar.

Enes Sipović je rođen 11. septembra 1990. godine u Sarajevu. Prošao je nekoliko selekcija u Omladinskoj školi FK Željezničar, a kao junior je otišao u inostranstvo i igrao u Rumuniji, Belgiji, Maroku i Saudijskoj Arabiji. Na Grbavicu se vratio u januaru 2019. godine, a potom odigrao 27 utakmica. U ovoj sezoni za Plave je odigrao 15 susreta i postigao jedan gol.

Novi Enesov klub, Umm Salal SC osnovan je 1979. godine. Trenutno nastupaju u Katarskoj Premijer ligi i zauzimaju 11. poziciju na tabeli.

Iako jurišaju na titulu u Željezničaru su se odlučili na prodaju igrača zbog finansijske krize. Navodno su blizu odlaska još Semir Štilić i Sulejman Krpić ne bi li klub koliko toliko stabilizovao finansijsku situaciju.

“Finansijska situacija nije briljantna, ali malo je klubova u BiH u kojima jeste. Improvizujemo, trudimo se, snalazimo i mislim da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, biti sve stabilniji. Činjenica je da ćemo neke igrače za koje postoji interesovanje morati prodati”, rekao je predsjednik uprave FK Željezničar Admir Džubur za Dnevni avaz.

A vrijedi se zapitati da li je Željo mogao izbjeći finansijsku krizu da Uprava kluba nije napravila niz pogrešnih poteza. Ako je istina da je izgubila licencu za europska takmičenja nakon nelogičnih kadrovskih promjena na ključnim mjestima vezanim za proces licenciranja? Ako je istina da je uprava kluba otpustila Mirsada Šiljka sa kojim su se kasnije morali nagoditi jer su ga otpustili “na pravdi Boga”? Ako je istina da je uprava kluba pokrenula tužbu prema FS BiH koja je Želji donijela izgubljeni spor i desetine hiljada maraka troška za spor koji je tvrdila da će sigurno dobiti?

(Reprezentacija.ba)