Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić sa najbližim saradnicima obišao je danas radove na stadionu Grbavica.

Nakon što su pomogli finansiranje ugradnje brojčanika, rekonstrukcije terena i istočne tribine, Fudbalski savez BiH će Željezničaru pomoći i u izgradnji krova na istočnoj tribini čiji su radovi upravo u toku.

Izgradnja krova na istočnoj tribini finansirana je iz UEFA projekata podsredstvom aplikacija FS BiH.

Osim na Grbavici, u Bosni i Hercegovini se ove i naredne godine gradilo i gradi na sve strane kada je fudbalska infrastruktura u pitanju.

Sve uz pomoć Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju prošireni su kapaciteti prostorija za medije, najavljena je modernizacija Koševa, na stadionu Rođeni se postavljaju reflektori, u Tomislavgradu se gradi novi teren, u Prnjavoru je najavljena izgradnja potpuno novog trening centra, a u Zenici će se uskoro graditi novi tereni i zgrada u okviru postojećeg Trening centra.

Za reflektorsku rasvjetu na premijerligaškim stadionima koji to nemaju FS BiH je osigurao ukupna sredstva od 1.330.000 američkih dolara.

Radovi na Grbavici biće gotovi do kraja januara 2020. godine.

(Reprezentacija.ba)