Reprezentacija.ba nakon svakog kola birao je najbolji tim BHT Premijer lige, a prema učinku i pružemnim igrama odabrali smo i najbolji tim polusezone BHT Premijer lige BiH, najboljeg igrača i najboljeg trenera prvog dijela ovosezonskog šampionata BiH.

Golman:

Vladan Kovačević (Sarajevo)

Mladi bh. reprezentativac je branio prilično dobro u prvom dijelu sezone. U 10 navrata je sačuvao svoju mrežu, a primio je 12 pogodaka na 17 duela. Kovačević je u nekoliko utakmica imao odlične intervencije i samim tim omogućio svom timu da dođe do bodova.

17 utakmica, primio 12 golova, 10 puta sačuvao svoju mrežu

Odbrana:

Slaviša Radović (Radnik)

Pouzdani lijevi bočni je nastupio u 16 ligaških mečeva za Radnik. Radović je bio jedan od najboljih pojedinaca tima iz Bijeljine i asistirao je pet puta svojim saigračima za golove.

16 utakmica, 5 asistencija

Tomislav Barbarić (Zrinjski)

Zrinjski je primio najmanje pogodaka u sezoni (11), a Tomislav Barbarić je nastupio u 15 utakmica. Iskusni stoper je jedan od ključnih igrača u defanzivi Mostaraca i sigurno da je zaslužan za mali broj primljenih golova.

15 utakmica, 1 gol

Marko Jovanović (Borac)

Najveće pojačanje Borca ove sezone je Marko Jovanović. Defanzivac je nastupio na 18 utakmica za Banjalučane te dva puta pogađao.

18 utakmica, 2 gola

Besim Šerbečić (Sarajevo)

Još jedan mladi bh. reprezentativac je bio više nego dobar u jesenjem dijelu šampionata BiH. Šerbečić je ubilježio 18 nastupa za aktuelnog prvaka BiH i dva puta se uspio upisati u listu strijelaca.

18 utakmica, 2 gola

Branimir Cipetić (Široki Brijeg)

Cipetić je odigrao 15 susreta za Široki Brijeg na poziciji desnog beka i četiri puta asistirao. Može se reći da je Branimir bio jedan od najkonstantnijih igrača Širokog u ovom dijelu prvenstva.

15 utakmica, 4 asistencije

Vezni red:

Stojan Vranješ (Borac)

Borac je osvojio drugo mjesto u jesenjem dijelu Premijer lige BiH, a Stojan Vranješ je sa 11 pogodaka najbolji strijelac Banjalučana. Bivši bh. reprezentativac je odigrao svih 19 mečeva za Borac te dodao dvije asistencije.

19 utakmica, 11 golova, 2 asistencije

Semir Štilić (Željezničar)

Štilić je bez dileme najbolji igrač PL BiH. Iako je odigrao samo 11 utakmica, Semir je uspio postići 7 golova i ubilježiti pet asistencija. Briljirao je u gradskom derbiju protiv Sarajeva na stadionu “Asim Ferhatović Hase” kada je dva puta pogađao i jednom asistirao.

11 utakmica, 7 golova, 5 asistencija

Napad:

Sulejman Krpić (Željezničar)

Napadač Željezničara je postigao 12 pogodaka u 18 nastupa. Sulejman se nalazi na diobi prvog mjesta liste najboljih strijelaca sa Ubiparipom iz Tuzle. Navijači Želje očekuju da će Krpić i u nastavku sezone nastaviti sa postizanjem pogodaka.

18 utakmica, 12 golova

Vojo Ubiparip (Tuzla City)

Sjajni napadač Tuzle je 12 puta tresao mreže protivnika u ovoj sezoni i najviše zahvaljujući njemu bh. premijerligaš je trenutno četvrti na tabeli. Ubiparip je čak u četiri utakmice svojim golovima direktno obezbijedio pobjedu Tuzli.

18 utakmica, 12 golova, 3 asistencije

Mersudin Ahmetović (Sarajevo)

Sarajevo je jesenji prvak, a Mersudin Ahmetović je sigurno najbolji fudbaler aktuelnog šampiona BiH. Ahmetović je postigao 10 pogodaka u 18 susreta za momčad Sarajeva.

18 utakmica, 10 golova, 1 asistencija

Najbolji trener:

Amar Osim (Željezničar)

Amar Osim je izvukao i više od maksimuma sa ekipom Željezničara. Željezničar je nakon 19 odigranih kola treći sa 35 bodova, ali ima samo bod manje u odnosu na prvo Sarajevo. Navijači Plavih su posebno impresionirani sa dvije pobjede protiv Sarajeva u kojima su izabranici Amara Osima postigli čak osam pogodaka. Željo je u nedavno završenoj polusezoni ostvario 10 pobjeda, pet remija i četiri poraza uz gol razliku 39:21 (najbolji napad lige).

Najbolji igrač:

Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo)

Ahmetović je u polusezoni odigrao 18 mečeva, postigao 10 golova i prvi je strijelac aktuelnog prvaka BiH. Napadač Sarajeva je postigao nekoliko važnih golova za svoj tim, poput onog protiv Borca (1:0) ili kada je briljirao sa tri pogotka u trijumfu nad Širokim od 3:0. Također, Ahmetović je u posljednjem kolu spasio Sarajevo od poraza protiv Zvijezde, kada je donio bod svom timu i ispostaviće se osigurao jesenju titulu prvaka BiH.

(Reprezentacija.ba)