Golman:

Adnan Bobić (Velež)

Velež je napravio veliko iznenađenje i sa 2:0 slavio na Grbavici protiv Želje, a Adnan Bobić je branio sjajno. Golman Veleža je u nekoliko navrata fantastično intervenisao i najzaslužniji je što Mostarci nisu primili gol. Bobić je u tekućoj sezoni šest puta sačuvao svoju mrežu.

Odbrana:

Samir Efendić (Tuzla City)

Efendić je odigrao svih 90 minuta za Tuzlu u trijumfu nad Radnikom (1:0). Pouzdani lijevi bek je bio na svom stadardnom nivou i definitivno je jedan do najboljih bočnih igrača u bh. šampionatu. Samir je ukupno odigrao 16 ligaških mečeva za Tuzlu u ovoj sezoni.

Šerif Hasić (Mladost DK)

Iskusni Hasić je komandovao odbranom Mladosti, koja je sa 4:2 porazila Čelik. Bila je ovo važna pobjeda za klub iz Doboja kod Kaknja, a Hasić je odigrao korektnu utakmicu. Ovo mu je bio 15. nastup u ligi.

Kosta Manev (Velež)

Makedonski defanzivac je vjerovatno najbolje pojačanje Veleža u ovoj sezoni. Manev je imao težak zadatak u ovom kolu da zajedno sa Zvonićem neutrališe najboljeg strijelca lige Sulejmana Krpića i u tome je relativno uspio. Krpić se nije mnogo naigrao, a to je svakako zasluga i Maneva.

Advan Kadušić (Zrinjski)

Bivši mladi bh. reprezentativac je jedan od boljih igrača Zrinjskog u sezoni 2019. / 2020. Kadušić je odigrao kompletan susret protiv Radnika. Advan je ove sezone sakupio 21 nastup u svim takmičenjima te ubilježio četiri asistencije

Vezni red:

Edo Vehabović (Velež)

Dvadesetčetverogodišnji Vehabović je bio jedan od ključnih fudbalera u velikom trijumfu Veleža protiv Želje. Izveo je korner u prvom poluvremenu, koji je u pogodak pretvorio Fajić, a potez kod drugog gola je bio briljantan. Sam se izborio za jednu loptu te majstorski petom asistirao Čiviću, koji je potvrdio pobjedu Rođenih. Edo je dva puta pogađao u ovoj polusezoni te ubilježio dvije asistencije.

Anes Vazda (Mladost DK)

Mladost je sa 4:2 nadigrala Čelik, a strijelac jednog gola bio je Anes Vazda. Anesu je to bio treći ligaški (ukupno četvrti) pogodak. Vazda je sa četiri pogotka prvi strijelac kluba, ako se u obzir uzmu sva takmičenja.

Damir Šovšić (Zrinjski)

Zrinjsk se dugo mučio sa Radnikom i na kraju stigao do minimalnog trijumfa. Duel je odlučio prelijep gol Damira Šovšića iz drugog poluvremena. Šovšić je ove sezone pogađao dva puta u ligi i dodao dvije asistencije. U kvalifkacijama za Europa ligu se jednom upisao u strijelce te ubilježio jednu asistenciju.

Napad:

Saša Kajkut (Borac)

Banjalučki Borac je zahvaljujući Saši Kajkutu pobijedio Slobodu sa 2:1. Kajkut je dva puta pogađao i donio tri boda Banjalučanima. Saša ima 35 godina, ali je postigao pet pogodaka u sezoni 2019. / 2020.

Vojo Ubiparip (Tuzla City)

Jedan od najboljih napadača lige Vojo Ubiparip je majstorskim golom iz slobodnjaka obezbijedio pobjedu Tuzli nad Širokim Brijegom. Vojo je tako stigao do 12. pogotka ove sezone i nalazi se na prvom mjestu liste strijelaca zajedno sa Sulejmanom Krpićem iz Željezničara.

Aidin Mahmutović (Čelik)

Čelik je još jednom razočarao svoje navijače izgubivši sa 2:4 u gostima od Mladosti, a jedina svjetla tačka bio je Aidin Mahmutović. Napadač Zeničana je postigao dva gola, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim izbjegne novi poraz. Mahmutović na svom kontu ima pet pogodaka u 12 odigranih susreta.

(Reprezentacija.ba)