Od 28. novembra do 1. decembra 2019. godine u američkom Dallasu (Texas) organizovaće se deveti po redu Balkan Soccer Camp.

Organizatori “US Soccer Education” iz Denvera pobrinuli su se za najbolje uslove za trening koji će se održavati u Foro Sports Clubu u Dallasu, a dogovorene su i probne utakmice sa ekipama iz i okoline Dallasa.

Nakon ranije uspješne saradnje sa FK Sarajevo, ovogodišnji gost kampa će biti trener juniora FK Željezničar Omer Joldić, koji će aktivno sudjelovati u radu kampa.

Organizatori kažu kako će Joldić zajedno sa stručnim štabom između 70-ak djece, koliko ih se do sada prijavilo, ocijeniti ima li kandidata koji se mogu preporučiti za priključivanje nekoj od reprezentativnih selekcija ili omladinskom pogonu Želje.

Joldić je bivši bh. reprezentativac sa internacionlanom karijerom, a kao trener juniora FK Željezničar uspio je sa svojim igračima doći do historijskog rezultata za bh. omladinski fudbal – doigravanja Lige Šampiona protiv Atletico Madrida.

“Sretni smo što smo nakon FK Sarajevo uspostavili i saradnju sa FK Željezničar, čija je omladinska škola veoma respektabilna u BiH. Ovaj kamp je direktni rezultat naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih fudbalera bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Europe. Naravno i ovo okupljanje bh. talenata u Americi, proteći će u prepoznavanju potencijalnih igrača koji će svjetlog obraza moći pokucati na vrata neke od omladinskih selekcija naše reprenzentacije i naravno FK Željezničar. Naime, ovo je odlična prilika da se trener Omer Joldić u aktivnom kontaku sa našim mladićima uvjeri kakav potencijal imaju mladi bh fudbaleri u Americi.” Ističe direktor US Soccer Education Murat Alibašić, inače fudbalski trener iz Kolorada.

Organizatori ističu da je kamp u Dallasu izuzetna prilika da na jednom mjestu učesnici kampa, svih starosnih kategorija, treniraju s bh. licenciranim stručnjacima, iskusnim trenerima i pokažu šta znaju, te da naravno tokom četverodnevnog kampa dosta toga i nauče od njih.

Pored čelnika US Soccer Educationa Ericka Frencha i Murata Alibašića, specijalnog gosta Omera Joldića, na kampu će treninge voditi bivši asovi Slobodan Čobo Janjuš i Semjon Milošević. Svi oni imat će dodatni zadatak, da odaberu najbolje i predlože ih za daljnje praćenje u nekoj od reprenzentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Dodatne informacije i način prijave možete naći na zvaničnoj internet stranici US Soccer Educationa – http://ussoccereducation.com/

(Reprezentacija.ba)