Iako već godinama potpuno transparentno obavještavaju javnost o sjednicama Izvršnog odbora, Fudbalski savez BiH je bez informisanja javnosti u petak smijenio selektora U17 reprezentacije BiH Adina Mulaosmanovića.

Kako još od petka nemamo odgovor iz krovne kuće bh. fudbala o ovoj informaciji, prenijećemo ono što smo saznali nezvanično a to je da se prije utakmice sa Italijom, u petak u Zenici, sastala vlada FS BiH, te na toj sjednici donijela odluku da završi mandat dosadašnjeg v.d. selektora U17 BiH.

Mulaosmanovića će zamijeniti prijašnji selektor Sakib Malkočević koji je reprezentaciju napustio zbog bolesti, koju je na sreću svih, uspješno pobijedio.

Saznajemo kako dio IO FS BiH sa ciljem ostvarenja što boljih rezultata i željom održavanja kontinuiteta u radu insistira da Mulaosmanović dobije priliku ostati raditi u U17 reprezentaciji BiH kao pomoćnik, što je potez vrijedan hvale.

Iako zvanične potvrde nema, saznajemo kako su čelnici FS BiH intenzivno razgovarali i o akciji policijskih i sudskih organa u kojoj su zbog namještanja utakmica Premijer lige BiH i Prve lige Federacije BiH privedene mnoge fudbalske sudije, kontrolori, delegati, članovi saveza…

Tema je svakako bio i selektor A reprezentacije Robert Prosinečki koji više nema apsolutnu podršku Izvršnog odbora FS BiH i komisije za izbor selektora, tijela koji su ga dva puta u dvije godine izabrali na kormilo reprezentacije BiH.

(Reprezentacija.ba)