Zvijezda 09 je nakon 15 odigranih kola Premijer lige BiH posljednja sa šest osvojenih bodova, ali je ovaj klub iz Etno sela Stanišići u nekoliko susreta drastično oštećen, što su priznali i predstavnici FS BiH, no odgovorne sudije nisu kažnjenje.

Čelnicima Zvijezde je “prekipilo” u 12. kolu, kada su poraženi u gostima od Tuzla Cityja sa 0:1.

U tom meču glavni sudija Mateo Musa iz Čitluka nije dosudio čist crveni karton golmanu Tuzle u četvrtoj minuti. Grešku sudije potvrdio je i stručni konstultant u emisiji BHT Premijer liga na BHT1.

Iako je i pored priznanja Saveza i pticama na grani bilo jasno da je Musa u spomenutom duelu napravio veliki propust, isti nije ni na koji način odgovarao ili je bio sankcionisan od strane odgovornih tijela Saveza.

Nakon meča Tuzla City – Zvijezda 09, Musa je u narednom (13. kolo) kolu bio četvrti arbitar na duelu Sarajevo – Čelik, a u 16. kolu će biti glavni sudija na utakmici Mladost DK – Borac.

Predstavnici Zvijezde su 22. oktobra imali sastanak u prostorijama NS BiH sa čelnicima Fudbalskog saveza BiH.

Istakli su da nisu zadovoljni sastankom, jer su tražili da na istom bude predsjednik Elvedin Begić, međutim njega nije bilo, a ispred FS BiH su prisustvovali generalni sekretar Adnan Džemidžić te direktor Sektora za takmičenje Elmir Pilav.

Zanimljivo, nakon trećine sezone BHT Premijer lige BiH upravo je Zvijezdi 09 pokazano najviše crvenih kartona – njih 3, a jedino u korist Zvijezde i Slobode nije sviran nijedan penal.

Zvijezda je i na zvaničnoj stranici objavila nekoliko situacija, koje su išle direktno protiv kluba iz Etno sela Stanišići.

Greške sudija su realnost i neizbježne su na najvećim fudbalskim takmičenjima, ali bi FS BiH istom mjerom morao reagovati prema svim sudijama koji griješe, prvenstveno zbog pravednosti i pravičnosti BHT Premijer lige BiH.

Zvijezda 09 će održati sastanak sa Elvedinom Begićem, tema će biti neravnopravan tretman kluba iz Etno sela Stanišići u PL BiH

(Reprezentacija.ba)