Zvijezda 09 u subotu je pobijedila Zrinjski sa 2:0, a utakmici je prisustvovao i nekadašnji direktor FK Željezničar Mirsad Šilljak.

Domaćini su poslije utakmice na svojoj Facebook stranici objavili snimak Šiljka kako proslavlja pogodak domaćina, te napisali “Mirsad Šiljak direktor Željezničara i prijatelj našeg kluba”.

Ipak Šiljak je sa funkcije direktora suspendovan od strane Upravnog odbora FK Željezničar u maju ove godine zbog navodnog propusta sa licenciranjem zbog kojeg Željo nije mogao ove godine igrati UEFA takmičenja.

“Suspendovan na pravdi Boga”

U medijima je tvrdio kako je suspendovan “na pravdi Boga” jer su za posao licenciranja zaduženi drugi uposlenici kluba dovedeni u klub upravo od Upravnog odbora koji ga je suspendovao, a da je izgleda bio upravu govore nezvanične informacije po kojima su se kasnije nagodili FK Željezničar i Mirsad Šiljak i po kojima će mu klub morati platiti sva primanja do kraja isteka ugovora.

Upravni odbor FK Željezničar po uhodanoj kadrovskoj politici, kasnije nije raspisivao konkurs za novog direktora, a internom odlukom povjerenje je na ovoj funkciji dao Enisu Džihaniću.

“Tvrdim da će Željo igrati Europu”

FK Željezničar kasnije se na nadležnim međunarodnim sudovima žalio na odluku FS BiH o neizdavanju licence, ali je odbijen unatoč tvrdnjama člana Uprave Mirze Ustamujića iz maja ove godine da će Željo igrati u Europi i kako je žalba opravdana.

Klub koji se nakon neigranja u Europi nalazi u teškoj finansijskoj situaciji će sada još morati platiti i skupe troškove pomenutog neuspješnog žalbenog procesa.

(Reprezentacija.ba)