Edin Džeko dao je prvi intervju od svog prelaska u Romu, a u razgovoru za “Roma TV” nije krio velike ambicije sa kojima dolazi u talijanski klub.

– Potrajalo je malo duže nego smo očekivali, ali sam jako sretan što sam napokon tu.

Našeg kapitena na aerodromu je u Rimu po njegovom dolasku dočekalo nekoliko hiljada navijača.

– Očekivao sam dobrodošlicu navijača, ali ne tolikog broja. Bio sam oduševljen sa time koliko me je ljudi dočekalo i moram se još jednom zahvaliti svima koji su bili na aerodromu, ispred klinike gdje sam imao ljekarske preglede, ali i svima koji su mi dobrodošlicu poželili preko interneta.

Zašto je Edin Džeko upravo želio doći u Romu?

– Pratim Romu otkako je moj prijatelj Miralem Pjanić došao u ovaj klub. Prošle sezone smo igrali protiv Rome i tim me impresionirao posebno u prvom meču u Manchesteru. Svakako sam puno razgovarao sa Miralemom Pjanićem koji mi je rekao sve o Romi, prvenstveno kako se radi o velikom klubu sa nevjerovatnim navijačima. Ovo je sigurno jedan od najljepših gradova u svijetu i veliko je zadovoljstvo doći ovdje i jedva čekam početi igrati.

Kako će biti igrati sa Francescom Tottijem?

– Totti je jedan od najvećih igrača ikada i biće velika čast igrati sa njim.

#Dzeko meets new team-mates and coach Garcia at Trigoria

Posted by AS Roma on Wednesday, 12 August 2015

Navijači Rome su izuzetno strastveni i po tome poznati u svijetu.

– Znam sve o njima i mogu reći da ću u svakom meču dati najbolje od sebe kako bi im se odužio na podršci koju daju klubu. Najvažnije je da tim pobjeđuje, a svakako moj zadatak je da svojim golovima doprinesem većem uspjehu Rome. Klub je ispred svakog pojedinca.

Da li je naš kapiten razgovarao sa trenerom Rudi Garcijom o tome šta ga očekuje u klubu?

– Vidio sam ga nakratko po mom dolasku u Rim. Nismo previše pričali, ali sigurno hoćemo u budućnosti.

U Manchester Cityu Džeko je često zabijao golove Manchester Unitedu, može li to ponoviti protiv Lazija?

– Nadam se da mogu, daću sve od sebe!

Da li je cilj osvajanje titule prvaka Italije?

– Došao sam ovdje osvajati titule sa Romom. Želimo osvojiti puno trofeja, naravno prvo onaj prvaka Italije. Da bi smo to ostvarili moramo na terenu raditi najbolje i najviše što možemo. Još jednom velika hvala navijačima i obećavam da ću u svakom meču dati sve od sebe da pobijedimo! – zaključio je kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko.

(Reprezentacija.ba)