24 sata prije utakmice protiv Grčke Robert Prosinečki potvrdio je kako probleme sa povredama imaju Edin Višća, Zoran Kvržić i Toni Šunjić.

Višća i Kvržić bili su u prvoj postavi u subotu protiv Finske, pa su njihove povrede veći problem za Prosinečkog, posebno povreda Zorana Kvržića jer bi njegov eventualni izostanak donio veće rokade u ekipi.

Višću je u Zenici zamijenio vrlo uspješno Izet Hajrović, te se svi nadamo kako Hajrović ima dovoljno kondicije da odigra novih 90 minuta u tri dana, dok na poziciji desnog beka Kvržića može zamijeniti objektivno samo Ermin Bičakčić.

To bi značilo da bi onda na mjestu stopera ostala upražnjena jedna pozicija gdje bi svoje mjesto tražili Marko Mihojević ili Ervin Zukanović. Prvi je u puno boljoj formi i igra redovno u drugoj Bundesligi, dok drugi ima puno više iskustva, ali ne igra za svoj klub u Saudijskoj Arabiji.

Postoji opcija da Zorana Kvržića na desnom beku zamijeni Muhamed Bešić koji je na toj poziciji već igrao kod Roberta Prosinečkog, no ni on nikako ne igra za Sheffield u Engleskoj. Bešić je redovno igrao na desnom beku dok je nastupao za Ferencvaroš.

Ni Bičakčić ni Bešić u ofanzivi nemaju ni približno tehničko znanje i kvalitetne pasove u ofanzivi kakve ima Kvržić koji je nekada igrao mali fudbal, pa se svi nadamo kako će desni bek Rijeke stisnuti zube te uz pomoć ljekarskog tima naše repreznetacije u utorak navečer zaigrati za Bosnu i Hercegovinu.

(Repreznetacija.ba)