Danas je u Zenici održana press konferencija selekcije Finske uoči kvalifikacionog duela sa BiH, koji se igra u subotu (12. oktobar) na stadionu “Bilino polje”.

Prisutnim novinarima obratili su se selektor Markku Kanerva te najbolji igrač Teemu Puuki.

Foto: Reprezentacija.ba

“Pripremali smo se u Finskoj sve do jučer, kada smo stigli u Sarajevo, a onda u Zenicu. Očekujemo težak susret, jer igramo protiv selekcija, koja je na svom terenu bez poraza u ovim kvalifikacijama. BiH ima kvalitetan tim. Svaki meč je specifičan. Mi uvijek želimo da pobijedimo. Nadamo se da ćemo protiv BiH i Armenije ostvariti pobjede”, kazao je Kanerva i dodao:

“Znamo da Džeko neće igrati i svima su poznate njegove kvalitete i koliko je važan za BiH. Mi moramo biti fokusirani na našu igru, napadati i tako neutralizirati ofanzivne akcije Bosne i Hercegovine.”

Teemu Pukki je sa šest pogodaka najbolji strijelac Finske u kvalifikacijama za EURO, a dva puta je pogađao u trijumfu Finaca nad BiH u Tampereu (2:0).

Najbolji igrač Finske reprezentacije nastupa u engleskom Norwichu, čiji je član i bh. fudbaler Mario Vrančić.

“Mario i ja smo dobri prijatelji. Pitao sam ga mnogo stvari o BiH, ali ništa mi nije htio reći. Ipak, nadam se da ćemo mi slaviti u Zenici. BiH je veoma dobra ekipa. Armenci su tu i predstavljanju jaku konkurenciju, ali mislim da je meč sa BiH najveći test za nas”, istakao je Pukki.

Finci će danas obaviti i zvanični trening uoči utakmice sa BiH.

Duel BiH – Finska igra se u subotu (12. oktobar) s početkom u 18,00 sati.

(Reprezentacija.ba)