Ženska selekcija BiH sinoć je u Viborgu u susretu kvalifikacija za EP poražena od Danske rezultatom 0:2.

Izabranice Samire Hurem dobro su igrale protiv favoriziranih Dankinja, a u ovom meču imale su i podršku bh. navijača.

Grupa naših ljudi, koji žive u Danskoj, davala je podršku tokom svih 90 minuta bh. reprezentativkama.

Kapitenka ženske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Milena Nikolić zadovoljna je prikazanom igrom u današnjem susretu sa Danskom.

„Na početku ovog okupljanja bili smo svjesni sa kakvom ekipom se susrećemo. Danska ima jako kvalitetan tim koji je već godinama u vrhu ženskog fudbala, ali mi smo po ko zna koji put pokazale kako se možemo nositi sa najboljim reprezentacijama. Sama činjenica da nismo primili gol iz igre govori da smo napravili jedan korak naprijed i da ova reprezentacija ide uzlaznom putanjom. Ja sam zadovoljna kako smo igrali i borili se, jer smo pokazali da smo tim i kako se igra srcem za ovaj grb i državu. Ovim putem bih se zahvalila svim našim navijačima koji su došli iz cijele Danske da nas podrže.Sad nam je najbitniji oporavak i maksimalno se pripremamo za sljedeću utakmicu sa Italijom“, rekla je Nikolić.

Selektoresa Samira Hurem je nakon utakmice izjavila:

„Igračice zaslužuju svaku pohvalu za odgovornost, zalaganje i disciplinu koju su pokazale danas. Osim što smo se uspješno branili, ostvarili smo i veliki korak u napadu i stvorili nekoliko šansi iz igre i prekida. To je teško u utakmicama protiv najboljih, a mi smo danas uspjeli iako naš fudbal nije blizu nivoa na kojem igraju Dankinje.“

Naša selekcija u utorak (8. oktobar) gostuje Italiji u okviru četvrtog kola grupe B.

Poslije tri odigrana kola, BiH je na trećem mjestu sa šest osvojenih bodova.

(Reprezentacija.ba)