U21 reprezentacija BiH će 15. oktobra u Zenici u susretu trećeg kola grupe 9 kvalifikacija za EP odmjeriti snage sa favoriziranom Njemačkom.

Marinović pozvao 23 mlada Zmaja za meč sa Njemačkom

Selektor naše mlade selekcije Vinko Marinović danas je saopštio spisak fudbalera za ovaj duel, a na press konferenciji je istakao da njegove izabranike očekuje utakmica protiv jedne od najboljih reprezentacija u Europi u ovoj kategoriji.

“Imamo igrača koji su standardni, ali i oni koji nisu. To nam stvara male probleme. Što se tiče Njemačke, oni su selekcija koja je među najboljim u Europi. Protiv Velsa su pokazali svoj kvalitet kada su već na poluvremenu vodili sa 4:0, a na kraju su slavili rezultatom 5:1. Definitivno su najjača reprezentacija u našoj grupi. Mi smo i pred Belgiju vjerovali da možemo nešto napraviti. Možemo obećati da ćemo protiv Njemačke pružiti maksimum. Vidjet ćemo na kraju da li će nam to donijeti povoljan rezultat”, poručio je Marinović.

U21 BiH je prvoplasirana u grupi 9 sa četiri osvojena boda iz dva meča.

Mladi Zmajevi su u prvom kolu savladali Moldaviju na Grbavici sa 4:0, dok su u drugom odigrali 0:0 protiv Belgije u gostima.

(Reprezentacija.ba)