Iza nas je deveto kolo BHT Premijer lige BiH, a BIHscout.ba – skauting mreža Reprezentacija.ba portala u saradnji sa Mozzart-om donosi najboljih 11 proteklog kola:

Golman:

Tarik Abdulahović (Mladost DK)

Dvadesetjednogodišnji Tarik Abhuladhović je spletom okolnosti stao na gol Mladosti i u dva meča pokazao da ima potencijal. Poslije povrede Semira Bukvića, Abulahović je zauzeo mjesto među stativama u prošlom kolu, da bi u devetom kolu sačuvao svoju mrežu u meču sa Slobodom.

Mladost Doboj – Sloboda 2:0

Odbrana:

Samir Efendić (Tuzla City)

Momčad Tuzla Cityja je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva BiH i trenutno je prvoplasirana sa 20 bodova. Dvadesetosmogodišnji desni bek Samir Efendić je nastupio u osam mečeva ove sezone, a u trijumfu nad Sarajevom je pružio veoma dobru partiju. Efendić nosi i kapitensku traku aktuelnog lidera Premijer lige BiH.

Tuzla City – FK Sarajevo 2:1

Dario Rugašević (Zrinjski)

Zrinjski je sa 3:0 na svom terenu savladao Čelik, a lijevi bočni Dario Rugašević je odigrao odlično. Rugašević je asistirao za dva gola i bio jedan od najzaslužnijih što je Zrinjski već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika.

Zrinjski – Čelik 3:0

Tomislav Barbarić (Zrinjski)

Pouzdani stoper je bio strijelac u pobjedi Zrinjskog protiv Čelika (3:0). Barbariću je ovo bio prvi ligaški gol za Zrinjski u tekućoj sezoni. Ukupno je ubilježio 11 nastupa u sezoni 2019. / 2020. (Premijer liga BiH i kvalifikacije za Europa ligu).

Zrinjski – Čelik 3:0

Kenan Horić (Mladost DK)

Mladost DK je stigla do druge pobjede ove sezone savladavši Slobodu sa 2:0, a Kenan Horić je proveo svih 90 minuta na terenu u pobjedničkom timu. Horić, koji igra na poziciji stopera, uspio je i pogoditi mrežu Slobode

Mladost Doboj – Sloboda 2:0

Vezni red:

Ivan Enin (Široki Brijeg)

Ukrajinski internacionalac Ivan Enin je ponajbolji fudbaler Širokog Brijega i u remiju sa Borcem u Banjoj Luci (1:1) ponovo je bio na nivou. Enin, koji pokriva poziciju zadnjeg veznog, je nastupio u svih devet utakmica za Široki Brijeg u Premijer ligi BiH.

Borac – Široki 1:1

Mehmed Alispahić (Željezničar)

Mehmed Alispahić je postigao najljepši gol u ovom kolu i donio važnu pobjedu Željenzičaru protiv Radnika (1:0). Alispahiću je to bio drugi pogodak ove sezone, a prethodno je pogodio u trijumfu Željezničar nad Sarajevom od 5:2.

Željezničar – Radnik 1:0

Brandao (Velež)

Brazilski fudbaler Brandao je definitivno najbolji igrač Veleža. Brandao je u gostujućoj pobjedi Veleža protiv Zvijezde bio strijelac pobjedonosnog gola i pokazao zbog čega je među najboljim ofanzivcima bh. šampionata. Sa četiri gola je prvi strijelac mostarskog kluba.

Zvijezda – Velež 1:2

Napad:

Miljan Govedarica (Zrinjski)

Dvadesetpetogodišnji Miljan upisao se u strijelce u rutinskoj pobjedi Zrinjskog nad Čelikom od 3:0. Govedarica je stigao do brojke od šest pogodaka u sezoni 2019. / 2020. Tri gola je dao u Premijer ligi BiH, a tri u kvalifikacijama za Europa ligu.

Zrinjski – Čelik 3:0

Mladen Veselinović (Željezničar)

Iako nije bio strijelac u duelu Želje i Radnika, Mladen Veselinović je bio najopasniji po gol gostiju iz Bijeljine. Gotovo u svakoj akciji Veselinović je imao kontakt s loptom, a da su njegovi saigrači bili precizniji, na svom kontu bi imao bar jednu asistenciju.

Željezničar – Radnik 1:0

Vojo Ubiparip (Tuzla City)

Prvi strijelac Premijer lige BiH Vojo Ubiparip nastavio je sa serijom pogodaka. Postigao je novi gol i to protiv aktuelnog prvaka Sarajeva. Ubiparip je sa devet pogodaka prvi strijelac bh. šampionata.

Tuzla City – FK Sarajevo 2:1

(Reprezentacija.ba)