Roma i Istanbul će u četvrtak od 21,00 sati igrati utakmicu prvog kola grupne faze Europa lige.

Okan Buruk, trener Istanbula, istakao je uoči ove utakmice da je cilj njegove momčadi bio da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona.

“Cilj je bio da se plasiramo u Ligu šampiona, ali na kraju ćemo igrati Europa ligu. Protivnici su nam izuzetno teški, jer su tu Roma i Borussia M'gladbach. Te ekipe imaju timove u rangu Lige šampiona i ogromne budžete. Grupa je teška, međutim želimo dobro otvoriti ovo takmičenje”, rekao je Buruk i dodao:

“Na teren ćemo poslati naš najjači sastav. Najbitnije je da ne gubimo lopte. Ako dobro odigramo protiv Rome, imat ćemo veće šanse u nastavku tkamičenja. Roma i Borussija su favoriti na papiru, ali fudbal se igra na terenu.”

Buruk je posebno istakao kapitena naše reprezentacije Edina Džeku, koji godinama igra odlično u dresu Rome.

“Neki napadači su brzi, neki su dobri u duel igri, neki u kaznenom prostoru, a neki odlično trče. Džeko je igrač koji posjeduje sve ove karakteristike. Nikada ne možete za jednog igrača poduzeti specijalne mjere da ga zaustavite. Edin je fudbaler kojeg je jako teško čuvati. Ipak, mi imamo Edina Višću, njegovog saigrača iz reprezentacije. On je za nas veoma važan. Roma će imati problema da ga zaustavi”, riječi su trenera Istanbula.

(Reprezentacija.ba)