FK Velež u okviru osmog kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekuje FK Željezničar, prenosi zvanična stranica FK Velež.

Na press konferenciji koja je održana uoči ove utakmice trener FK Velež Feđa Dudić istakao je kako je ekipa svjesna o kakvom je protivniku riječ.

“Mjesto na tabeli pokazuje o kakvom se protivniku radi i sigurno veliki respekt za sve ovo što su napravili do sada. Ja sam i poslije prvog kola kada su odigrali protiv Borca na Grbavici izjavio za medije da je to drugi Željezničar u odnosu na prošlu sezonu. Sačuvali su igrački kadar, sigurno je da se vidi veliki napredak. To nama ništa ne predstavlja. Jednostavno, mi smo u takvoj situaciji da u svakoj utakmici tražimo bodove, pa će tako biti i u subotu. Tražit ćemo pobjedu. Iskoristili smo reprezentativnu pauzu da odemo u Ljubuški, imali smo mini pripreme, malo smo podigli i fizičku spremu, međutim više smo ih koristili za psihičke sastanke, priče sa igračima, da dođe do njihove glave u kakvoj se situaciji nalazimo, težina nošenja ovog grba i dresa, da se na tom planu više poradi. Ne smije se desiti utakmica protiv Radnika, očekujem pozitivnu reakciju, jednu borbenu ekipu u subotu, izgaranje do zadnje minute”, rekao je Dudić.

Na ovoj utakmici Velež neće moći računati na povrijeđenog Daria.

Amar Osim: Velež ima četiri boda, a zaslužio je dosta više

„Dobili smo negativan odgovor po pitanju Daria, nećemo ga moći koristiti na sutrašnjoj utakmici, mada on ima izrazitu želju da igra, međutim ne želimo da rizikujemo, i radimo onako kako su nam rekli doktori, a to je pauza još nekoliko dana. Slijede utakmice srijeda/subota, srijeda/subota, ne želimo da izgubimo nijednog igrača na neki duži period, svakako smo sa igračkim kadrom tanji. Dobra vijest za naše navijače i za nas u stručnom štabu da je punim intenzitetom krenuo trenirati Cvijanović. Vidjet ćemo da li će već danas biti u kadru mada ne bi bilo možda realno za ovu utakmicu, ali već od sljedeće utakmice očekujemo i njegovo pojavljivanje među 18 igrača“, naglasio je Dudić.

Kosta Manev je kazao kako je zadovoljan kako su protekle pripreme ekipe za ovu utakmicu.

„Dobro se radilo, kao što je trener rekao fokus je bio na tome da se psihički pripremimo i da vidimo u kojoj smo situaciji i da igrači shvate, da moramo bolje igrati i donositi bolje rezultate da bi se plasirali u gornji dio tabele. Znamo da je u pitanju jako dobar protivnik i da treba da se fokusiramo maksimalno i odigramo dobru utakmicu i u napadu i u odbrani da bi izvukli bodove”, izjavio je Manev.

Posljednji trening pred utakmicu sa Željezničarom bit će održan danas, a isti će biti zatvoren za javnost.

Utakmica se igra u subotu na stadionu Rođeni sa početkom u 16:30 sati.

(Reprezentacija.ba)