Reprezentacija BiH danas je poražena od Armenije u Jerevanu sa 2:4 u meču šestog kola grupe J kvalifikacija za EP, a Robert Prosinečki više nije selektor našeg nacionalnog tima.

Prosinečki je ovu odluku saopštio poslije poraza od Armenije.

Robert Prosinečki podnio ostavku

“Razgovarao sam sa predsjednikom, sa svima i da ne dužim više o utakmici. Kada sam dolazio, moje razmišljanje je bilo da će BiH sa ovakvim igračima i ovakvim kvalitetom otići na EP. U biti, ja i moja cijela ekipa u stručnom štabu to nije uspjela. Ja sam dao ostavku i neko drugi ko dođe imat će četiri meča u nastavku kvalifikacija da se što bolje pripremi za Ligu nacija”, kazao je Prosinečki na press konferenciji i dodao:

“Bio sam optimista da će BiH otići na EP. Vjerujem da igrači imaju kvalitet i da mogu otići na prvenstvo. Evidentno je da je potrebno nešto drugo. Ja svakako više nisam selektor Bosne i Hercegovine. Vjerujem da sam dao sve od sebe što sam mogao. U nekim trenucima u Ligi nacija smo djelovali kao velika ekipa. Ipak, u posljednjim susretima nismo bili na nivou. Pogotovo se to odnosi na poraz u Finskoj. Jasno je da ekipu nisam mogao dovoljno motivisati. Svi smo mislili da su to slučajnosti, utakmice koje dođu, ali to se nastavilo u nizu”.

Sada već bivši selektor naše reprezentacije je čestitao Armencima na zasluženoj pobjedi.

Katastrofa u Armeniji, BiH poražena sa 4:2

“Čestitam Armencima na pobjedi. Bili su bolji, više su željeli pobjedu i napravili su to. Možda je kod rezultata 2:2 bio penal nad Džeko, ali to je sada nebitno. Oni su zaslužili da nas pobijede i jednostavno mora se ići dalje. Mora se razmišljati o susretima koji dolaze.”

(Reprezentacija.ba)