Fudbalska selekcija BiH sutra će od 15,00 sati u Jerevanu igrati meč šestog kola grupe J kvalifikacija za EP protiv Armenije.

Selektor Robert Prosinečki kazao je na zvaničnoj press konferenciji da njegove izabranike očekuje teška utakmica.

“U Sarajevu smo pobijedili Armeniju sa 2:1, ali i tu smo imali probleme iz kontri i polukontri. Dobra su reprezentacija, koja je to pokazala protiv nas, u duelu sa Grčkom, ali i Italijom. Savladali su Grke, dok su odigrali jednu odličnu utakmicu sa Italijom”, istakao je Prosinečki i osvrnuo se na probleme koje naša reprezentacija ima u drugim poluvremenima:

“Ako bi gledali samo prvo poluvrijeme, onda bi sigurno bila drugačija tabela. Vodili smo protiv Grčke 2:0 na poluvremenu, vodili u Italiji, a u Finskoj smo imali 0:0. U svim tim mečevima smo igrali možda i najbolji nogomet, pogotovo sa Grcima. Onda smo u tim duelima imali pad. Ne bih rekao da se tu radilo o fizičkom padu, već o problemima sa koncentracijom. Nadam se da ćemo to sutra ispraviti. Lihtenštajnu smo zabili četiri gola u nastavku, možda je i to bilo za dalje.”

Prosinečki smatra da Zmajevi više nemaju prava na kiks i da samo tri boda dolaze u obzir u Armeniji.

“Više nemamo prava na kiks. Neće biti lagan susret za nas u Jerevanu. Mi smo došli ovdje da pobijedimo kako bi ostali u utrci za drugo mjesto. Šunjić je otišao za Moksvu, jer je njegov klub tražio da što prije dođe kako bi se brže oporavio. On ima problema sa zadnjom ložom i zato neće igrati u Armeniji. Ostali igrači su spremni”

(Reprezentacija.ba)