U okviru šestog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo na Koševu dočekuje ekipu Veleža iz Mostara.

Tim povodom danas je održana press konferencija za medije, na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Darko Lazić.

 Duel starih rivala, što je lijepo i što je dobro za naš fudbal. Želimo osvojiti tri boda, Velež je sasvim drugi tim sa novim trenerom i nova tri ili četiri igrača i to su pokazali u prethodna dva kola. Vjerovatno su dobili samopouzdanje, mi ulazimo kao favoriti i od toga ne bježimo. Očekuju nas tri teške utakmice u kratkom roku, ali smo navikli na to”, rekao je Musemić i nastavio:

“Što se tiče igračkog kadra, Milanović se vraća u konkurenciju, Hodžić je počeo da trenira, ali neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu. Vidjet ćemo da li se ekipa osvježila iako to nije nimalo lako jer nas vrijeme ne mazi i previše je toplo, ali najbitnije nam je da su igrači koji su bili roviti sada okej i da će dati svoj doprinos sutra na utakmici”.

Musemić se potom ponovo okrenuo sutrašnjem protivniku.

“Poznavajući njihovog trenera on je trener koji preferira da igra i gdje god je do sada radio tako je bilo i mislim da će biti tako i sutra. Rekao sam već da su drugačija ekipa nego na početku sezone. Mi smo ekipa koja se nameće, koja želi stvarati šanse i možemo očekivati utakmicu sa puno golova i puno šansi. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i prisustvuju, ja se nadam, dobroj utakmici. Znate da nas čekaju tri utakmice u sedam dana i morat ćemo nekoga odmoriti, osvježiti, možda sutra igra u srijedu ne, ali s obzirom na igrački kadar i igrače koji nisu u konkurenciji, morat ćemo malo mijenjati. Sutra će biti možda jedna ili dvije izmjene”, dodao je Musemić.

Nakon šefa stručnog štaba FK Sarajevo, prisutnima se obratio i prvotimac Darko Lazić.

Kao što je i šef rekao, očekuje nas još jedna utakmica, derbi. U jako kratkom vremenu smo imali dosta utakmica. Mi smo favoriti, ulazimo tako u ovaj duel i idemo na sva tri boda”, istakao je Lazić.

Utakmica je na rasporedu 24. augusta u 18:00 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

(Reprezentacija.ba)