Bh. reprezentativac i odnedavni član Milana, Rade Krunić (25), obratio se novinarima uoči početka priprema za novu sezonu.

“Prvi dojmovi su bili fantastični, kao što sam i očekivao. U velikom sam klubu i ne mogu dočekati da zaigram i obučem dres Rossonera. Sanjao sam o Milanu još kao dijete, a posebno otkako sam u Italiji. Veoma sam sretan što sam postao vrhunski igrač i što sam ovdje”, rekao je Krunić, koji je potom opisao sebe kao igrača.

“Ja samo moderni mezz'ala, koji doprinosi objema fazama igre. Prije su me upoređivali sa Hamšikom, ali mislim da on posjeduje više tehničkih sposobnosti, dok sam ja više fizički tip. Idol mi je Kaka, iako je više napadački orijentisan. Zbog karakteristika koje posjeduje, dosta gledam De Bruynea. Osjećam se mnogo zrelijim u odnosu na prve godine u Italiji. Najveći kvalitet mi je ubrzanje s loptom u nogama. Osjećam se snažno i sa tehničkog i fizičkog aspekta”.

Govorio je i o treneru Marcu Giampaolu, kojeg dobro poznaje.

“Poznajem ga već četiri godine, bio mi je prvi trener u Italiji. Ništa se nije promijenilo, on ima sjajnu viziju o tome kako igrati. Voli da njegovi timovi drže loptu u nogama, što je uživanje za nas igrače na terenu. Mladi igrači će moći puno napredovati pod njegovim vodstvom. Zaslužio je ovu šansu i mislim da će uraditi dobar posao u Milanu, kao što je već uradio u Empoliju i Sampdoriji”.

Dodao je da se fizički osjeća bolje i da će uskoro biti u punoj kondiciji.

“Osjećam se dobro, mnogo bolje ustvari. Već sam počeo raditi stvari kao dio grupe. Možda sam se već mogao vratiti u tim, ali ne želimo riskirati. Mislim da ću se u Americi vratiti u punu kondiciju”, dodao je Krunić, koji je u Milan stigao iz Empolija u transferu vrijednom osam miliona eura.

(Reprezentacija.ba)