Juventus je danas službeno predstavio novog trenera Maurizija Sarrija, koji je odgovarao na pitanja novinara.

Sarri je istakao kako je sretan što je tu i otkrio da je Juventus bio odlučan i uvjerljiv da ga dovede.

“Kada me je Juventus kontaktirao, osjećaj je bio nevjerovatan. Nikad nisam vidio toliku odlučnost nekog kluba da angažuje trenera. Bili su odlučni i uvjerljivi”.

Sarri je također govorio i o bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću, za kojeg je kazao kako bi volio da ima 150 pasova po meču.

Foto: Juventus FC

“Moj način razmišljanja o fudbalu je drugačiji. Moram razumjeti kako ga implementirati sa produktivnošću. Moram razumjeti koliko mogu unijeti svojih stvari, a koliko ostaviti prostora igračima. Volio bih vidjeti Pjanića da igra 150 pasova po meču, ali onda čitav tim mora biti organizovan tako da bi se to desilo. U posljednjih 30 metara ostavljam puno slobode igračima. Svaka ekipa je kao dijete. Nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati, a pobjeđivati više nego do sada će biti jako teško”, rekao je Sarri.

Pojasnio je Sarri i zbog čega je prošle godine iz Napolija otišao u Chelsea.

“Jednostavno morate imati pravilno razmišljanje. Volim Napoli, tamo sam rođen, ali imao samo određene sumnje u budućnost. Nisam želio odmah prihvatiti ponudu iz Italije, a sada imam i odlično iskustvo iz Premier lige”, istakao je novi trener Juventusa.

(Reprezentacija.ba)