Mirza Teletović, kako su ameriÄki mediji objavili, prihvatio je ponudu Phoenix Sunsa i narednu sezonu bi trebao nastupati u ekipi iz Zapadne konferencije, prenosi OsloboÄ‘enje.

Kapiten koÅ¡arkaÅ¡ke selekcije BiH, podsjetimo, tri sezone je proveo u redovima Brooklyna, od Äijih navijaÄa se oprostio porukom kako je proveo sjajne godine igrajući za Netse, zahvalivÅ¡i im se na podrÅ¡ci, koju su mu pružali.

– Tek slijedeće sedmice idem na potpis ugovora sa Phoenixom. PonuÄ‘en mi je ugovor na godinu, koji sam i prihvatio, ali joÅ¡ nisam potpisao. Tek kada se to i zvaniÄno desi, mogu davati izjave na tu temu, kao i na temu reprezentacija BiH. Uglavnom, radujem se novim izazovima, kazao je Mirza Teletović, koji se trenutno nalazi u BiH i u Ameriku putuje naredne sedmice na konaÄan dogovor.

Phoenix Sunsi su naÅ¡em koÅ¡arkaÅ¡u ponudili ugovor na godinu u vrijednosti od 5,5 miliona dolara, a prethodno je Brooklyn povukao svoju “kvalifikacijsku” ponudu od 4,2 miliona dolara za naÅ¡eg koÅ¡arkaÅ¡a, Äime je Teletović prestao biti zaÅ¡tićeni agent.

To su iskoristili Sunsi, kojima su Mirzine Å¡uterske sposobnosti itekako potrebne, a naÅ¡ koÅ¡arkaÅ¡ će dobiti joÅ¡ viÅ¡e prilika za dokazivanje. Podsjećanja radi, u dosadaÅ¡nje tri sezone, Teletović je nastupio u 165 meÄeva u NBA ligi, uz prosjek od sedam poena i 3,4 skoka.

(Reprezentacija.ba)