Današnjim remijem protiv Radnika (1:1) u susretu 30. kola Premijer lige BiH, Zrinjski se gotovo sigurno oprostio od odbrane titule prvaka.

Toga je svjestan i trener tima iz Mostara Blaž Slišković, koji je na press konferenciji nakon utakmice čestitao Sarajevu na “zasluženoj tituli”.

“Ovim putem čestitam igračima Sarajeva na zasluženoj tituli, jer je šest bodova prednosti tri kola do kraja nemoguće stići”, rekao je na samom početku izlaganja Slišković, a potom se osvrnuo na sami tok susreta i još jednom se obrušio na sudijsku organizaciju.

“Ko je ovdje lud? Mi koji se borimo za što bolji rezultat svojih klubova, jer nam od jednog duela ili sudačke procjene ili greške ovisi hoćemo li ostati na klupi ili biti prvi ili osmi? Oni nešto, dokle više?! Ispast će sad da ja kukam, govorio sam ovo i prije godinu, ali ko razumije između riječi, shvatit će, ali ne može više ovako”.

“Jesmo li mi ovdje radi sudaca ili suci radi nas, neka se raščlani jednom. Je li se igra nogomet radi sudaca i sudačke organizacije ili radi publike i nogometaša i nas što radimo… Iritantno je ovo! Nije meni nijedan sudac odnio prvenstvo, a bilo bi zaista nepravedno da smo mi došli u situaciju da osvojimo prvenstvo, s obzirom kako je Sarajevo igralo cijelu sezonu! Ne može se ovako naprijed u nogometu, sutra će biti zakinut Čelik… Ali svi šute… Niko neće da digne glas! Nama u Kaknju sudi sudac iz Sarajeva, nama ovdje sudi sudac iz Sarajeva, odemo u Široki sudi nam sudac iz Sarajeva, pa ima li neki peti – iz Donjih Kukuruzovića da sudi?”, istakao je Slišković.

Medijima se prije Sliškovića obratio i trener Radnika Mladen Žižović, a šta su sve rekli pogledajte u priloženom videu.

(Reprezentacija.ba)