U prostorijama FS BiH, dana 03.05.2019. godine, održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Na osnovu dostavljenih izvještaja, relevantne dokumentacije klubova-aplikanata i provedene procedure u skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju za takmičenja Premijer lige BiH i UEFA u sezoni 2019/2020. godina, Komisija je donijela slijedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su dobili klubovi: FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski Mostar, FK Radnik Bijeljina, FK Mladost Doboj-Kakanj, FK Tuzla City, FK Željezničar, FK Zvijezda 09 i NK GOŠK Gabela.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nisu dobili klubovi: FK Sloboda Tuzla, NK Čelik Zenica i FK Krupa.

Licencu za učešće u UEFA-e klupskim takmičenjima dobili su klubovi: FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski Mostar, FK Radnik Bijeljina, FK Mladost Doboj-Kakanj i FK Tuzla City.

Licencu za učešće u UEFA-e klupskim takmičenjima nisu dobili klubovi: FK Sloboda Tuzla, NK Čelik Zenica, FK Krupa, FK Željezničar i NK GOŠK Gabela.

Od klubova iz Premijer lige BiH, jedino FK Zvijezda 09 Bijeljina nije podnio aplikaciju za izdavanje licence i učešće u UEFA-e takmičenjima.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova FS BiH (Premijer liga BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova FS BiH u roku od osam dana od dana primitka pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

(Reprezentacija.ba)