Čelnici Fudbalskog saveza BiH danas su u prostorijama Općine Centar sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem održali sastanak na temu modernizacije stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Cilj projekta jeste da se u budućnosti omoguće kvalitetniji uslovi i da se ispune svi potrebni kriteriji za održavanje međunarodnih mečeva u okviru sa UEFA i FIFA propisima.

Kako je istakao Ajnadžić, u narednom periodu doći će do zamjene travnjaka na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, a vrijednost ovog projekta je oko 1,5 miliona KM.

Iz Fudbalskog saveza BiH su istakli da će se pored zamjene travnjaka morati obnoviti i press tribine te prostorije za održavanje press konferencija.

Stadion “Asim Ferhatović Hase” trenutno nije u trećoj kategoriji, što je preduslov za takmičenja u okviru UEFA-e. Također, Fudbalski savez BiH je obezbijedio iznos od 200.000 KM za ugradnju brojčanika na stadionu.

S obzirom na veliki broj ulaza, prema procjenama ljudi iz krovne kuće bh. fudbala bit će potrebno oko 400. 000 KM.

Učesnici sastanka se nadaju kako će se radovi završiti prije kraja tekuće godine, odnosno neposredno prije susreta sa Italijom u okviru kvalifikacija za EP 2020. godine (meč se igra 15. novembra u BiH).

(Reprezentacija.ba)