Sinoć je na stadionu Grbavica odigran najveći bh. derbi između Željezničara i Sarajeva, a Sarajevo je slavilo sa 0:3.

Duel na Grbavici sigurno je pratio i selektor U21 reprezentacije BiH, s obzirom da su četvorica mladih Zmajeva igrala od prve minute.

Na golu Sarajeva bio je odlični Vladan Kovačević, koji je još jednom pokazao zbog čega je trenutno najbolji golman Premijer lige BiH.

Foto: FK Sarajevo / Facebook

Kovačević, inače standardni U21 reprezentativac BiH, je ove sezone branio u 26 utakmica za Sarajevo (sva takmičenja), a čak u 13 navrata je sačuvao svoju mrežu.

Njegov saigrač u klubu i u mladoj selekciji Nihad Mujakić je po običaju odigrao odličnih 90 minuta na poziciji stopera te asistirao za vodeći gol Sarajeva.

Mujakić, koji će od naredne sezone nositi dres belgijskog Kortrijka, nastupio je u 28 mečeva u tekućoj sezoni za Sarajevo (sva takmičenja), postigao jedan pogodak i ubilježio jednu asistenciju.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

Dva mlada Zmaja igrala su od prve minute i u Željezničaru, a to su Haris Hajdarević te Anel Šabanadžović.

Šabanadžović je proveo svih 90 minuta na terenu na poziciji centralnog veznog, dok je Hajdarević (također igrao centralnog veznog) zamijenjen u 75. minuti.

Anel (od naredne sezone će igrati za grčki AEK) je sakupio 24 nastupa ove sezone za Želju, a Hajdarević je odigrao 19 susreta za Plave sa Grbavice. Obojica su postigla po jedan pogodak.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

Spomenimo i da je za Želju branio A reprezentativac Vedran Kjosevski, dok su na klupi Sarajeva bili U21 reprezentativac Selmir Pidro (lijevi bek) te juniorski reprezentativac Belmin Dizdarević (golman).

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)