Željezničar će u okviru 24. kola Premijer lige BiH gostovati kod GOŠK-a, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke Amar Osim i prvotimac Antonio Pavić.

“Neke smo igrače planirali podići na fizičkoj spremi tokom reprezentativne pauze, sa nekim smo uspjeli. Idemo danas na put, pa ćemo se probati pripremiti za ovu utakmicu. Sadiković se povrijedio i neće biti u kombinaciji za utakmicu. Zec nije još sto posto spreman, ali je tu, zadovoljan sam njegovim stanjem”, rekao je Osim, a potom prokomentarisao ekipu GOŠK-a.

“GOŠK je čudo iskreno, sa takvim sredstvima kako opstaju, ako pogledate koliko su bodova osvojili protiv Željezničara i Sarajeva sve će vam biti jasno. Ne možemo otići tamo i reći mi ćemo lagano i to je to. Po imenu kluba, po rezultatima bi trebali biti favoriti, ali ne može se iz jednačine izbaciti teren koji je takav kakav je i činjenica da su oni kako kažete ‘davljenici’. Nije bilo nekih laganih pobjeda, to sve znamo, ne očekujemo laganu utakmicu, igrat ćemo maksimalno angažovano, tako smo se i spremali za ovu utakmicu”, dodao je trener Željezničara.

Foto: Ines Lučič, FK Željezničar

“Utakmica kao utakmica, o svakoj sljedećoj moramo razmišljati, ne razmišljamo o susretima unaprijed. Svaka utakmica nam je bitna u borbi za Evropu. Bodovi su nam prijeko potrebni, a tek poslije GOŠK-a ćemo razmišljati o Sarajevu”, istakao je Pavić.

Ekipa Plavih je nakon konferencije za medije otputovala u Međugorje gdje će boraviti i trenirati do susreta sa Gabeljanima.

Utakmica se igra u nedjelju u 16:30 sati uz prijenos na Moja TV.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)