Roma će u subotu u sklopu 28. kola italijanske Serije A gostovati SPAL-u, koji ju je u prvom meču na Olimpicu u oktobru prošle godine savladao sa 0:2.

To će biti drugi susret na klupi Rome za Claudija Ranierija, koji je debitovao domaćom pobjedom nad Empolijem od 2:1 prošlog ponedjeljka.

U tom susretu na raspolaganju nije imao bh. reprezentativnog kapitena i napadača Edina Džeku (32), koji se nakon suspenzije vraća u tim.

Ranierija su na konferenciji za medije pitali da li će staviti Edina Džeku i Patrika Schicka od prve minute i u kojem sistemu bi to oni mogli zaigrati zajedno, a italijanski stručnjak je dao filozofski odgovor.

“Nije u pitanju sistem igre. Najvažnija stvar je da se igrači osjećaju dobro na svojoj poziciji i daju sve od sebe. Dakle, sistem nije mnogo važan, bitno je da je tim kompaktan i uravnotežen”, rekao je Ranieri i dodao:

“Odluke ću donositi na osnovu spreme igrača i protivnika sa kojim se susrećemo. Moram uzeti sve te faktore u obzir kako bih stvorio uravnotežen tim”.

Schick je podsjetimo postigao odlučujući gol u minuloj pobjedi nad Empolijem, a ove sezone je pogodio ukupno pet puta.

Džeko je zabio 12 golova, od čega sedam u prvenstvu.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)