Dvadesetogodišnji stoper Vedran Vrhovac je jedan od najboljih mladih igrača u Premijer ligi BiH.

Razgovarao: Muhamed Lepirica, BIH.ba – Reprezentacija.ba

Vrhovac je u julu 2018. godine potpisao za zenički Čelik i u svojoj prvoj sezoni u crno-crvenom dresu pokazao da se radi o pouzdanom i kvalitetnom igraču. U tekućoj sezoni odigrao je 13 mečeva u svim takmičenjima za ekipu Čelika, koja je trenutno osma u Premijer ligi BiH sa 24 osvojena boda.

Primarni cilj opstanak u Premijer ligi

Vedran je u razgovoru za portal BIH.ba – Reprezentacija.ba kazao da je zadovoljan svojim nastupima ove sezone.

“Stigao sam u Čelik pred početak ove sezone i generalno mogu biti zadovljan svojim igrama. Naravno, uvijek težim da ispravim određene nedostatke. Što se tiče Čelika, žalimo za nekim ispuštenim bodovima, ali sve u svemu imamo solidnu zalihu i pokušat ćemo u nastavku sezone da se što više približimo ekipama koje su u vrhu. Primarni cilj je opstanak u Premijer ligi BiH.”

Zenički klub je prošle sedmice ostao bez trenera Adnana Orneka, koji je dao ostavku, a na njegovo mjesto došao je Cihat Arslan, nekadašnji selektor mlade selekcije Turske i trener nekoliko turskih prvoligaša.

“Trener Ornek nas je napustio i lično me je iznenadila ta vijest, pogotovo što se to sve dogodilo nakon pobjede nad Slobodom. Međutim, to je odluka Uprave kluba i mi to moramo poštovati. Novi trener Cihat Arslan je na mene ostavio jako dobar dojam i sigurno da se radi o kvalitetnom stručnjaku koji je trenirao jako dobre klubove u Turskoj. Vjerujem u dobru saradnju i što bolje rezultate s novim trenerom”, govori Vedran.

Sjajno je kada imate podršku Robijaša

Čelik gotovo uvijek ima veliku podršku svojih navijača (popularni Robijaši), a Vedran kaže da njemu kao mladom igraču to posebno znači.

“Poznato je da su Robijaši jako popularna navijačka grupa u BiH. Moram priznati da je sjajno kada imate takve navijače koji vas bodre i na domaćim, ali i gostujućim susretima. Meni kao mladom igraču mnogo znači podrška navijača i nadam se da će nam u nastavku sezone oni biti 12. igrač”, istakao je dvadesetogodišnji Vrhovac.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Vedranove dobre igre u Čeliku nisu promakle ni selektoru U21 BiH Vinku Marinoviću, koji ga je zvao za prijateljski meč protiv Azerbejdžana i najvjerovatnije će mu poslati poziv i za kvalifikacioni duel sa Moldavijom.

“Bio sam na spisku mlade selekcije BiH za prijateljsku utakmicu sa Azerbejdžanom, ali nažalost otpao sam zbog povrede. Nadam se pozivu i ako ga dobijem, naravno da ću ga pokušati opravdati. Kvalifikaciona grupa je prilično teška, ali sigurno da i naša reprezentacija posjeduje određeni kvalitet te da uz ozbiljan pristup može napraviti jako dobar rezultat u ovim kvalifikacijama”, rekao je Vrhovac za kraj razgovora.

Vedran je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Vitez, NK Novigrad iz Hrvatske, a sa Čelikom ugovor ima do 20. 7. 2020. godine.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)