Tokom proteklog vikenda (2. i 3. mart) igrani su mečevi 21. kola Premijer lige BiH u kojima je postignuto 10 pogodaka.

Sarajevo i Željezničar su ubilježili domaće pobjede, dok su preostala četiri meča završena neriješenim rezultatom.

Sarajevo – Krupa 2:1

Sarajevo je uz mnogo problema stiglo do tri boda nad posljednjeplasiranom Krupom. Iako su bili apsolutni favoriti, izabranici Husrefa Musemića su se dobro namučili kako bi stigli do četvrte uzastopne pobjede. Halilović i Ahmetović su pogađali za Sarajevo, dok je Nikodijević postigao gol za Krupu. Momčad Sarajeva je prva na tabeli sa 49 bodova i ima velikih devet bodova više od Zrinjskog. S druge strane, Krupa je posljednja sa samo 16 osvojenih bodova.

Foto: fksarajevo.ba

Tuzla City – Čelik 1:1

Duel Tuzle i Čelika donio je mnogo uzbuđenja. Obje ekipe su u ovaj meč ušle sa novim trenerima. Mirza Varešanović je predvodio Tuzlu, dok je turski stručnjak Cihat Arslan bio na klupi Čelika. Tuzla je golom Ubiparipa povela u prvom poluvremenu i vodila sve do 91. minute, ali je onda Dilaver šokirao domaće i donio veliki bod Čeliku. Tuzla je deseta sa 21 bodom, a Čelik ima četiri boda više i zauzima osmo mjesto.

Zvijezda 09 – Široki Brijeg 1:1

Fudbaleri Zvijezde 09 su bili blizu velikog iznenađenja protiv Širokog, ali su u posljednjoj minuti ostali bez cijelog plijena. Predragović je u 68. minuti donio prednost Zvijezdi, da bi Bagarić u 95. minuti matirao golmana domaćih i spasio Široki poraza. Širokobriježani su treći na tabeli sa 32 boda i u narednom kolu dočekuju prvoplasirano Sarajevo. Zvijezda je deveta sa 23 boda te ima četiri boda od pretposljednjeg GOŠK-a (pozicija koja vodi u niži rang).

Zrinjski – Radnik 0:0

Zrinjski je u Mostaru dočekao bijeljinski Radnik i odigrao samo 0:0. Mostarci su imali više prilika, ali nisu stigli do trijumfa. Zrinjskom je ovo bio drugi vezani remi i u narednom kolu protiv Mladosti bit će pod imperativom pobjede, s obzirom da imaju zaostatak od devet bodova za prvim Sarajevom. Radniku je ovo bio važan bod i sada na svom kontu imaju 26 bodova te se nalazi na dobroj sedmoj poziciji.

Foto: HŠK Zrinjski / Facebook

GOŠK – Sloboda 0:0

Još jedan susret 21. kola završen je bez golova. GOŠK je u Gabeli ugostio Slobodu, a mreže su na kraju mirovale. Slobodno se može reći da je ovo bio najnezanimljiviji duel ovog kola. Bodom mogu biti zadovoljniji gosti iz Tuzle, koji su petoplasirani sa 28 bodova. GOŠK je poslije ovog remija pretposljednji sa 19 bodova i morat će u nastavku sezone igrati mnogo bolje kako bi ostao u Premijer ligi.

Željezničar – Mladost DK 2:1

Posljednju utakmicu u ovom kolu na Grbavici su odigrali Željezničar i Mladost DK, a Željo je pobijedio sa 2:1 i prekinuo nevjerovatan niz od šest uzastopnih poraza. Ipak, nije sve tako dobro počelo za Željezničar. Mladost je povela preko Atajića u prvom poluvremenu, ali je neoprezni Welbeck zbog dva žuta kartona morao ranije završiti susret, pa su gosti iz Doboja kod Kaknja u nastavku igrali sa igračem manje. Izabranici Amara Osima su iskoristili brojčanu prednost te pogocima Veselinocića i Ermina Zeca preokrenuli rezultat u svoju korist i osvojili tri važna boda. Željezničar se probio na četvrto mjesto i sada kasni samo bod za trećim Širokim. Mladost je šesta sa 28 bodova, koliko ima i petoplasirana Sloboda.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Tabela nakon 21. kola:

1.Sarajevo – 49 bodova
2. Zrinjski – 40 bodova
3. Široki Brijeg – 32 boda
4. Željezničar – 31 bod
5. Sloboda – 28 bodova
6. Mladost DK – 28 bodova
7. Radnik – 26 bodova
8. Čelik – 25 bodova
9. Zvijezda 09 – 23 boda
10. Tuzla Citya – 21 bod
11. GOŠK – 19 bodova
12. Krupa – 16 bodova

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)