Svih 97 minuta, koliko je trajao meč između Sjeverne Irske i BiH (1:2) na Windsor Parku u Belfastu, za naš tim je odigrao Toni Šunjić (29).

Stoper Dynamo Moskve imao je puno posla u svom 16-ercu, a iako je zajedno sa svojim kolegom Ervinom Zukanovićem puno pomogao da BiH u Belfastu ne primi gol, ipak nije bio zadovoljan igrom.

U izjavi za Reprezentacija.ba – BIH.ba je istakao kako su najbitni bodovi.

“Već smo u potpunosti u pripremama za Austriju i fokusirani isključivo za utakmicu u utorak navečer. Ipak, ako mislim na Sjevernu Irsku – moram reći da nismo igrali dobro. Sigurno da mi to možemo mnogo bolje i da će biti mnogo bolje, ali bitno je da smo uzeli bodove na startu Lige nacija i sada će nam sigurno biti lakše”.

“Treba uzeti u obzir da su neki igrači igrali na neprirodnim pozicijama, neki su praktično debitovali u kvalifikacionim mečevima, ali i da smo igrali protiv jako neatraktivnog, ali neugodnog protivnika”, rekao je Šunjić za Reprezentacija.ba – BIH.ba, a potom se osvrnuo na predstojeći meč sa Austrijom.

“Moramo poboljšati neke stvari. Nadam se da nećemo praviti iste greške, jer Austrijanci su znatno opasniji od Sjevernih Iraca. Vjerujem da uz pravu igru i podršku naših navijača možemo do pobjede”.

(BIH.ba)