Reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je kao gost s 1:2 slavila protiv Sjeverne Irske na startu Lige nacija, a od prve minute za naš tim na poziciji lijevog beka zaigrao je Eldar Ćivić (22).

Ćivić je u A tim prekomandovan iz U21 BiH, gdje je nosio kapitensku traku, a protiv Sjeverne Irkse je zamijenio povrijeđenog Seada Kolašinca.

Za portal Reprezentacija.ba – BIH.ba je dao komentar na jučerašnji meč.

“Loše smo ušli u utakmicu i tako im našim greškama poklonili nekoliko lopti. Na našu sreću nisu to iskoristili. Imali smo i sreće, postigavši te golove, ali to je sastavni dio fudbala. U fudbalu se ne pita ko je imao više šansi i ko je bio bolji, već ko je pobijedio”, rekao je Ćivić za Reprezentacija.baBIH.ba.

Ovaj igrač Sparte Prag nije bio zadovoljan svojom igrom, ali je poručio kako će za reprezentaciju uvijek ostaviti srce na terenu.

“Vratio sam se nakon tri mjeseca neigranja zbog povrede skočnog zgloba. Nisam zadovoljan svojom igrom, ali ću za ovu državu uvijek ostaviti srce na terenu i uvijek biti spreman igrati za nju. To neka je svima jasno. Većina navijača koji pljuju igrače i igru reprezentacije neka se zapita gleda li se rezultat ili to ko je imao više šansi”.

U predstojećem meču protiv Austrije se nada povoljnom rezultatu.

“Svi želimo povoljan rezultat u Zenici, tako da moramo dati svoj maksimum da bi što bolje odradili tu utakmicu i upisali nova tri boda”, dodao je Ćivić.

(Reprezentacija.ba – BIH.ba)