Benjamin Tatar je ovog ljeta stigao u redove FK Sarajevo iz NK Slaven Belupo i ako je suditi po utakmicama koje su odigrane do sada može se reći da je njegovo dovođenje dobra stvar za ekipu.

Sarajlija koji je u maju napunio 24 godine u posljednje vrijeme igra jako dobro što je posebno pokazao na posljednje dvije derbi utakmice. Protiv Željezničara je postigao vodeći pogodak, dok je protiv Zrinjskog u dva navrata asistirao Ahmetoviću.

Također, Tatar je u utakmici protiv Mladosti postigao dva pogotka pa je tako njegov skor u Premijer ligi BiH od početka sezone: 4 utakmice, 3 gola i 2 asistencije.

Za web stranicu FK Sarajevo Tatar je kratko prokomentarisao dešavanja u posljednjih nekoliko sedmica.

Kaže da ga je iznenadio kvalitet lige, gdje igra prvi put.

“Da, prvi put igram Premijer ligu i moram priznati da sam pozitivno iznenađen kvalitetom lige. Zaista ima kvalitetnih ekipa i dobrih igrača koji svojim kvalitetom svakako podižu nivo lige na veći nivo. U svakom slučaju utisci su pozitivni, da su tereni još malo bolji sigurno da bi i utakmice bile još bolje što se moglo vidjeti i na našoj utakmici protiv Željezničara”, istakao je Tatar.

Foto: FK Sarajevo

Tatar smatra da Sarajevo u ovoj sezoni može do titule.

“Iskreno mislim da možemo biti prvi i da smo to pokazali u dvije posljednje utakmice. Mislim da imamo jako dobru ekipu i ako nas posluži zdravlje možemo do kraja završiti na prvom mjestu. Neće biti lako i prerano je za najave takve vrste ali na osnovu onoga što smo vidjeli u dva zadnja derbija definitivno mislim da možemo puno”.

Zadovoljan je svojom formom i kaže da se dobro razumije s Ahmetovićem.

“Bilo je potrebno malo vremena za adaptaciju ali sada sam zadovoljan. Dobro se osjećam i očigledno je da mi se u posljednje vrijeme vratio onaj uloženi trud na treninzima. O Ahmetoviću ne treba trošiti riječi, svi znamo o kakvom se igraču radi. Mislim da smo “kliknuli” i da se dobro razumijemo, posebno nakon ove utakmice”.

Protiv Zvijezde 09 ne očekuje laganu utakmicu, ali se nada pobjedi.

“Pa sigurno je da neće biti lagano naročito zato što će nam nedostajati Velkoski, Mujakić i Stanojević. Ipak kod nas vlada sjajna atmosfera nakon pobjede protiv Zrinjskog i siguran sam da će oni koji budu igrali nadomjestiti izostanak pomenute trojice. Bez obzira na sve očekujem dobru utakmicu i našu novu pobjedu”, rekao je za kraj Tatar.

(BIH.ba)