Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo pobijedile su danas u Zenici estonski Parnu sa 2:1 u susretu trećeg kola grupe 8 kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona za žene.

Ovom pobjedom bh. prvakinje su potvrdile prvo mjesto u grupi sa maksimalnih devet bodova i tako ostvarile plasman u 1/16 finala ovog takmičenja.

Parnu u 9. dolazi dolazi do prednosti kada se u gužvi u kaznenom prostoru SFK 2000 najbolje snašla Anastasia Shcherbachenia i sa desetak metara poslala loptu iza leđa Envere Hasanbegović.

Jasna Đoković je u 13. minuti odlično šutirala iz slobodnog udarca sa preko 25 metara, ali je golmanica Parnua Mari-Ann Ploompuu izbacila loptu u korner.

Merjema Medić je u 20. minuti šutirala sa ivice šesnaesterca, a Ploompuu je ponovo na visini zadatka.

Đoković se u 26. minuti izborila za loptu u protivničkom kaznenom prostoru i sa 15 metara poslala loptu u mrežu za 1:1

U 30. minuti SFK preokreće rezultat u svoju korist. Đoković je izvela korner sa desne strane, a najviša u skoku bila je Aida Hadžić koja glavom postiže drugi gol za sarajevski tim.

Prve dvije šanse u drugom poluvremenu promašile su Tamara Bojat i Jasna Đoković, dok su i Estonke u 71. minuti imale dobru priliku, ali Shcherbachenia sa svega 5 metara nije bila precizna i ostalo je 2:1 za SFK 2000 Sarajevo.

U drugom susretu grupe Vllaznia je sa 1:4 pobijedila Anenii Noi.

SFK 2000 je kvalifikacije završilo na prvom mjestu sa devet bodova ispred Vllaznie sa šest, Parnua sa tri i Anenii Noia sa nula bodova.

Žrijeb 1/16 finala bit će obaljen u petak, 17. augusta u 14:00 sati u Nyonu.

(BIH.ba)