Željezničar je savladao Narvu sa 3:1, a tim povodom medijima su se obratili treneri obje ekipe, Slobodan Krčmarević i Adiam Kuzyaev.

– Najjači utisak su ostavili navijači, ja sam se naježio. To je osnovni razlog što su moji igrači bili uplašeni te atmosfere i nisu bili skoncetrisani na utakmicu iako smo naglašavali da moraju biti. Možda nisu ni očekivali toliki odziv naših navijača međutim primili smo taj gol poslije sjajnog udarca, ali je nedopustivo da odbrambeni igrači loše reaguju na odbijenu loptu. Međutim kako je vrijeme odmicalo prolazila je ta trema, igrali smo bolje i bolje i u tih 20 minuta smo riješili utakmicu. To je naš najbolji period kada smo postigli golove. Bilo je dosta novih igrača, neki nisu igrali pred ovakvim ambijentom. Bakrač je iskusan igrač, ali ne igra u Crnoj Gori pred ovakvim ambijentom. Nemamo trenutno pravo rješenje na lijevom krilu, Zajmović igra u jednoj fazi utakmice na toj poziciji. Željezničar je u deficitu igrača koji igraju lijevom nogom, tražimo pojačanje tu. Arežina i Ćurjurić su trebali da se mijenjaju na toj poziciji lijevog krila gdje je protivnik slabiji. Sistem 3-5-2 ima slabost preko bokova i mi smo pravili dosta problema preko bokova, kazao je Krčmarević.

– Želim da se zahvalim Željezničaru i da im čestitam na pobjedi. Bilo je teško da ih pobijedimo jer su kvalitetna ekipa. Jako mi je drago i hvala navijačima što su došli u ovako velikom broju. U Estoniji nema toliko navijača, želim im sreću u sljedećem kolu, rekao je Adiam Kuzyaev.

(BIH.ba)