Iako je službeni dobavljač opreme i za hrvatsku i za francusku nogometnu reprezentaciju, Nike je već proglasio “tricolore” novim svjetskim prvacima.

To bismo mogli zaključiti prema fotografijama koje su procurile na internetu, točnije na stranici Footyheadlines, koja u pravilu ekskluzivno otkriva razne službene dresove prije njihova službenog predstavljanja i puštanja u prodaju.

A te fotografije pokazuju aktuelni francuski dres, s jednim malim dodatkom – umjesto jedne zvjezdice poviše grba, stavljenje su dvije. Svaka zvjezdica označava naslov svjetskog prvaka, a Nike je onom iz 1998. Francuzima već dodao ovogodišnji.

Proizvedeno je 20.000 ovakvih dresova koji će biti spremni za prodaju u ponedjeljak ili utorak, pobijede li Francuzi “vatrene” u nedjeljnom finalu.

Zapravo se radi o mjeri predostrožnosti jer je 1998. ondašnjem francuskom dobavljaču Adidasu trebalo sedam dana da u prodaju pusti dresove sa zvjezdicom. Isto je bilo i 2006. kad je Adidas želio pričekati ishod finala s Talijanima prije nego “ušije” drugu zvjezdicu, a kako je Italija slavila na penale, naposljetku nisu morali činiti ništa.

(BIH.ba)