Danas (10. juli) i sutra (11. juli) igraju se utakmice polufinala Mundijala u Rusiji u kojima se sastaju Francuska – Belgija te Hrvatska – Engleska.

Hrvatska je napravila veliki uspjeh plasiravši se u polufinale i sutra će preko Engleza pokušati doći do finala, a zanimljivo da je zagrebački Dinamo “proizveo” najviše fudbalera (10) koji su u polufinalu Mundijala.

“GNK Dinamo i ovim putem čestita nogometnoj reprezentaciji Hrvatske na senzacionalnom uspjehu i prolasku među četiri najbolje reprezentacije na SP-u u Rusiji. Smatramo kako su uspjesi na SP-u odraz dobrog i sustavnog rada u hrvatskom nogometu te posebno u mlađim kategorijama u kojima prednjači upravo nogometna škola GNK Dinamo.

Naime, izuzetno smo ponosni na činjenicu da je naš klub nogometno odgojio najveći broj igrača u polufinalu SP-a. Računamo li po Uefinoj metodi „homegrown players“ u polufinalu Svjetskog prvenstva sudjelovat će čak desetorica igrača iz Dinamove škole.

Po definiciji krovne Europske nogometne organizacije (UEFA), igrači ponikli u nogometnoj školi smatraju se oni koji provedu minimalno tri sezone u jednoj sredini između 15. i 21. godine”, stoji u saopštenju zagrebačkog Dinama, za koji trenutno nastupaju čak četiri bh. reprezentaivca (Armin Hodžić, Izet Hajrović, Luka Menalo te Amer Gojak).

Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca i Pivarić su reprezentativci Hrvatske koji su minimalno tri sezone nastupali za Dinamo (kada su imali između 15. i 21. godine).

Poslije Dinama, slijede Manchester United, Anderlecht, Stndard (svi po pet igrača),  Genk (četiri), Ajax (tri)…

(BIH.ba)