VeÄeras se od 20,30 sati u dvorani “Mejdan” u Tuzli igra susret petog kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (igra se 2019. godine u Kini) izmeÄ‘u Bosne i Heregovine i Francuske.

Nakon Äetiri odigrana kola, Francuzi su prvi u naÅ¡oj grupi sa maksimalnih osam bodova i već su izborili plasman u treću, posljednju rundu.

Izabranci DuÅ¡ka VujoÅ¡evića imaju dvije pobjede i dva poraza, a veÄeras će imati gotovo nemoguć zadatak da doÄ‘u do trijumfa protiv favorizirane Francuske.

NaÅ¡a selekcija veÄeras će igrati bez Jusufa Nurkića, Džanana Muse, Nemanje Gordića, Andrije Stipanovića, Nedima Buze, Emira Sulejmanovića, Miralema Halilovića..

“Francuska ima 63 miliona stanovnika, budžet reprezentacije je 36 miliona eura, imaju 681.000 registrovanih igraÄa po Äemu su prvi u Evropi. Mi kad skupimo za reprezentaciju 10.000 maraka govorimo o velikom uspjehu. U Savezu niÅ¡ta nije rijeÅ¡eno, kao ni u državi. Rotacije u PredsjedniÅ¡tvu su dovele i do sloma Jugoslavije. Sve Å¡to navodim nije albi za eventualni neuspjeh, ali treba da se znaâ€, kazao je VujoÅ¡ević uoÄi utakmice sa Francuskom.

S druge strane, Francuzi dolaze u najjaÄem sastavu predvoÄ‘eni NBA zvijezdama i apsolutni su favorit veÄeras u Tuzli.

Duel BiH – Francuska igra se od 20,30 sati uz direktan TV prijenos na Sportklub1.

(BIH.ba)